Gamzess1 Kızlar 30. Haftaya giricem safra taşı çıktı doğumdan sonra ameliyat olucam inşallah nasıl beslenmem gerek bilmiyorum kahvaltıda ne yicem akşam ne yicem neler yasak internetten bakıyorum anlamıyorum her yerde başka bi şey yazıyo genel cerrahı bi türlü görüpte soramadım da bilen yazsın nolur ya
4858 Gamzess1 bendede safra taşı çıktı🤦🏻♀️ bende şurda bekleyeyim doktorum kızartmadan uzak dur dedi başka bişey bilmiyorum bende
Denizz_48 Gamzess1 Safrada bende de var 33+3 haftalık hamileyim artı böbreklerde de 5 tane taş var bunlar için özel birşey yapmıyorum erken dogum riski var şuan için bebeğe bunların zararı yok
2prensin_tekprensesiyim Gamzess1 29.haftamda sancıyla gttim hastaneye doğuruyorum sandım o derece 1hafta hastane de yattm böbrek taşı çıktı bende de bebişden dolayı alamıyorlar böbreğim çok ağrıyor vee onun için taşında kolay düşmesi için stend taktılar alttan ama o daha felaket oldu benm için ağrısı sızısı okdar cokki dayanamıyorum artık doğumdan sonra alacaklar benim taşı da şuan da da 34+4 Haftalığız bı an önce bu durumdan kurtulmak istiyorum hiç bı iş yapamıyorum sürekli oturuyorum yatıyorum ayakda çok ağrı yapıyor
Gamzess1 4858 Banada sadece yağsız gazsız tuzsuz dediler ama bilmiyorum ki ne yiyim ne yapiyim 🥺 Bide doğumdan sonra ameliyat dediler mi sanada
4858 Gamzess1 kadın doğum doktorum eninde sonunda olman lazım kaçışın yok dedi birde genel cerrahi bölümüne randevu aldım bakalım orda ne dicekler asıl onu bekliyorum
Denizz_48 Gamzess1 böbrekteki taşlar genetik aile var ama ben yeni ögrendim yeni oluşmuş sanırim safra kesesinde daha öncesinde vardı şuan amaliyat konuşulmadı gelecek ne gösterecek bakacagiz
Gamzess1 2prensin_tekprensesiyim Böbrek ağrısı da fena biliyorum bende safradan Ağrı yaşadığımda ben doğuruyorum herhalde dedim öyle bi sancıydı yarım saat vurdu geçti şimdi o Ağrı tekrar gelecek diye çok korkuyorum benimde hareketim yasak sadece yatıyorum 😞
Tu_b Bende de aynı sorun var. Hamileliğimin başından beri hem gastroloji doktorum hemde kendi doktorum tarafından takipli gidiyoruz. Şuan 31. Haftamdayım. Doktorlar hamileyken müdahale etmek istemiyorlar. Benimde doğumdan sonra alınacak. Tek yapman gereken yediklerine dikkat etmen dedi benim doktorum. Yağlı hiç birşey tüketmemen gerekiyor. Yağ safranın kasılmasına sebep oluyor ve bu yüzden taşlar yola düşebilir. Paketli hiçbir ürün tüketmedim, tamamen organik beslendim ve sıfır yağ tükettim.
Gamzess1 Tu_b Canım rica etsem tam olarak yazar mısın hangi sebze ve meyveleri yiyorsun? Kahvaltıda ne yiyorsun süt yoğurt peynir tam yağsız olanları serbest mi acaba lütfen bilgi verir misin hiç bi şey bilmiyorum
2prensin_tekprensesiyim Gamzess1 Bende öyleyim maalesef ama sürekli yatmakdan da odemlerim oldu ayaklarım ve bacağım çok şişdi yurusem yuruyemiyorum ağrım çok oluyor stend ağrım resmen içimdeki teli hssediyorum canımı çok acıtıyorr doğumuma gün sayıyorum resmen en güzel günlerim evde yatmakla geçiyor doğumdan snra taşı alacaklar ozman eski sağlığıma kavuşurum inşallah 🤲
Tu_b Gamzess1 Hiçbir şekilde hamurişi tüketmeyeceksin dedi doktor. Dışarıda birşey yememeye çalışıyorum. Yemeklerimi yağsız ve salçasız yapıyorum. Peynirde yada sütte o kadar dikkat etmedim. Zaten süzme peynir yiyorum genellikle. Her türlü meyve ve sebzeyi yiyorum. Yağlı etten uzak duruyorum. Eti, köfteyi,balığı ızgara şeklinde tüketiyorum.
Gamzess1 Denizz_48 Safra taşının durması iyi değilmiş canım şuan hamile olmasam direk ameliyat olurdum yani galiba bizde de genetik safra annesinde yok aldırdı mesela
gldn065807 Gamzess1 yumurta agrıyı çok tetıkliyor ve yaglı ve kızartma türü şeyler mideyı yoracak şeylerden mümkün olduğu kadar kacın geçmiş olsun
yineyenidenanneoluyorum7 Kizlar hepinizin allah yardimcisi olsun cok zor ben ogrenir ogrenmez hemen ameliyat oldm hamile degldm ozaman ama dayanilcak bir agri degl serumsuz uyuyamazdm 🙁kuru fasulye yumurta gaz yapicak hersyden uzak durun cok kisa surdu benm ogrenp hemen aldirmam ☹️
Gamzess1 yineyenidenanneoluyorum7 Banada doğumdan sonra alırız dediler aldırdıktan sonra da her şeyi yemek yasak mı canım sürecin nasıl geçti
ada58 Gamzess1 ben hamilelikten 2 ay önce rahatsızlanmıştım ameliyat oldm. karaciğerinizi yormayacak besinler tüketmelisiniz. bulgur, yumurta, çikolata, yağlı yiyecekler, kızartmalar safra kesesini yorar ve kötüleşirsiniz
yineyenidenanneoluyorum7 Gamzess1 6 ay yasak canm acikcasi 3 sene olcak aldirali kfakat hala bazi seyleri ogutemiyorm mesela cips mesela borek uzerndeki yumurta sarisi yada pogaca hazmedemiyorm bogazmdan inmio cikartiyorm bunun icin doktora gidicem ozellikle aksam saati yedigm seyler
ada58 Gamzess1 safra kesesine müdahele edilince organ direk alınıyor zaten taş alınması gibi bişey olmuyor bu organda. ameliyattan 2 ay sonra hamile kaldım.özellikle bulgurlu yiyecekler çok tüketemiyorum aşırı şişkinlik yapıyor.çok yağlı yemiyorum dikkat ediyorum beslenmeme. yasaklar 6 aydı ilk 4 ay zaten çok bişey yiyemedim. şimdi yumurtamı falan tüketebiliyorum