hunilimom haklisinesracim bende ilk gebelikte özele başladım doktorum her gitmemde 14 hafta felan gittim sürekli bana sen kilolusun kilolu kadınlar hamile kalmasin ben sen gibileri direk sezeryan yapıyorum diyip bir baskı vardı üzerimde yaşlıca da bı doktordu bilgisine güvendim 173 boyum 89 kilo felandim devlete bı doktora gittim dedim böyle böyle kısa kadınlarda ve kilolu olanlarda bı tık zor oluyor demişti sonuç 4 kilo çocuğu 3 ikinmada doğurdum sezeryan bence de kolaylarina geliyor normal doğum da belki günlerce bekliceksin saatlerce ama sezeryanda öyle değil saat gün ver gel yap git
Nur22Elif Çünkü Avrupa’da sezaryen ülkemizdeki gibi bir seçenek değil, son çare olarak görülüyor. Bizde ise kadının isteğine bağlı.
Deemetibostnci Selindora Karabük araştırma doğumda ilk sırada okadar ilgileniyorlar ebeler okadar yarıdmcı oluyur ki egzersiz bile yaptırıyorlar keşke heryerde böyle olsa ebeler mükemmel eğitimli konuşmaları psikolojik olarak rahatlatmaları biz şehir olarak çok memnunuz umarım bütün ülkeye örnek olur
Deemetibostnci haklisinesracim ek ameliyat parası almak için sezeryana yönlendiriyırlar eskiden kızluk zamanlarımda nasıl övüyorlardı reklamını yapıyorlardı sezeryanın bu ülkede hiçbieşey normal değilki
Yunrey aytangurvanova benimde henüz bebeğim doğmadı makat geliş böyle bir durumda da direk sezaryan maalesef
lunam Deletedmom83940 ya evet para için ya da kolaylarına geldiği için sezaryen diyen çok. Ama normal doğuma teşvik edenler de istisna diyecek kadar az değil. Çünkü son zamanlarda yaptırdığı normal doğumlarla övünen çok fazla doktor var. Rabm doğrusuna teşvik edecek doktora denk getirsin inşallah.
haklisinesracim lunam son ana kadar normal normal dediler arkadaşıma son anda bebeğin kafası iri deyip sezaryene aldılar kafası 35 cm normal bebek kafası zaten iri falan da değildi kızın psikolojisi bozuldu kendimi kandırılmış hissediyorum enayi gibi hissediyorum dedi.
lunam haklisinesracim çok var öyle doktor malesef, olmasa keşke. Ama yorumumu dikkatli okuduysanız benim anlatmak istediğim farklı bir şey. Doktorların hepsini topyekün sezaryenci göstermek de manasız yani.
Happy_001 Selindora peki bu kimi ilgilendirir ki sizene benim keyfim istedi yaptırdım bu mılletı ne ilgilendirir bezin parasına mama parasına da keske boyle tepki gostersenız artık su kafadan cıkın insanlar herseyi yapmakta özgür eskiden yoktu sımdı war insanlar oyle rahat bu neden insana dert oluyo sezaryan bılmm ne millete ne ne kadar saçma dusunce normal cok ıyı mıs ıyise oturun yapın we susun bn sezaryan oldum diye herkes Olcak degıl yada normal oldu diye olacak degıl ve ben dewlete sezaryan oldum 39.+4 kadar da bekledim we bebegıne cordon dolanmıs mos mor olmustu
Diloss_14 Taricat ben de doktoruma ben normal doğuma cesaret edemiyorum dedim direk normal doğumu yapabilmen için çok çok istemen lazım kafaya koyman lazım dedi sezeryanında zorlukları var tabiki ama gebelerime bırakıyorum seçimi demişti dediğiniz gibi psikoloji bencede çok önemli normal doğurmak için yola çıkarım sezeryana alın diye yalvarırım çünkü zaten hazır değilim yani
Taricat Diloss_14 tabii ki. Bir anne için doğumu güzel bir anı olarak kalmalı , korku dolu bir travma olarak değil 🌸
alonee Selindora Kendi isteğimle SEZERYAN olmayı istiyorum. Ve artık şu algıdan çıkılsın. Sezeryan bi doğum şekli değildir. Nasıl değil pardon. Senin normal doğumda çektiğin acıyı meşakkati sezeryan olanda çekiyor. Keyfi olarak istiyorum bunu evet. Ve kimse karışamaz. İsteyen istediği gibi doğurur.
-_Esra_- Selindora Benim ilk bebeğimde normal denedik olmayınca Zorunlu sezaryan oldum Ama Bana sorsalardı yine sezaryan olmayı seçerdim. Bu yüzde 53 lük istatiksel veriyi hesap yapacaklarına Türkiye’deki geçim sıkıntısını hesaplasalar keşke Rahat bıraksınlar Kadınları İsteyen istediği gibi doğurur.
Elvanguzel Selindora artık mecbur kaldıkça değil doktorlarinda kolayına geliyor bazı hamile bayanların da korkuları olduğu için seçimlerini sezeryandan kullanıyorlar maalesef yurtdışında bile öncelikle normal yaptırıyorlar sezeryan en son plan olarak kalıyor Bu konuda doktorumu çok seviyorum her zaman normal doğumdan yana ve sezeryan doğum yapmış olanları dahi ikinci üçüncü dogumlarimda normal doğum yaptırıyor herşeyin en doğalı olması bebek ve bizim için önemli Tabiki mecbur kalmadıkça normalden yana olmalıyız 🌹 Olmak istemeyenlerede saygım sonsuz tercih meselesi
Happyy_anne Selindora aynen canım bende 39. Haftanın içindeyim doktor normal istiyordun demi acısına dayanabilcekmisin sonra beni sezeryana alın deme dedi en son kontroldede daha pek gün kalmadığı için yarın çatı kontrolü yapıcak açılmamda yok bekletmek istemiyor doktor 40. Haftadan sonra tehlikeliymiş sezeryana almaya niyeti var
VeraAnnesi Selindora O kadar haklı bi paylaşım ki.. Normal doğumun hem anne hem de bebeğe bu kadar çok faydası varken nedense doktorlar özellikle ilk gebeliğini yaşayan kadınların korku ve endişelerini fırsat bilip sezeryana yönlendiriyor. Bırakın cesaret vermeyi daha da korkutuyorlar. Çıkarları ne bilmiyorum kimisi ameliyat için ekstra ücret almaları diyor kimi rahatını düşünüp normalle uğraşmak istemiyorlar diyor.. ama sebep ne olursa olsun sezeryan bir ameliyat ve çok büyük haksızlıklar yapılıyor tecrübesiz annelere. Elbette önemli olan sağlık ve zorunlu durumlar oluyor ama bu oranlar bile sezeryan izninin ne kadar suistimal edildiğinin ispatı aslında. Kadınlar burada bilinçli olmalı özellikle özel hastanelerde bu oran çok daha fazla. Hatta benim yaşadığım yerde özel bir hastane var resmen her geleni sezeryan yapmakla ünlenmiş 😕
LisaveEdizinAnnesi Denzk merhabalar, Bursa’da Esentepe hastanesinde Gönül Doyran hanım normal doğumu çok destekliyor. 19. Haftamdayım her önerdiği şey normal doğum için. İnternetten de araştırabilirsiniz. Normal doğumu destekleyen nadir doktorlardan biridir kendisi
Denzk LisaveEdizinAnnesi keske daha önce gitseydim ameliyatıma 6 gün kaldı yani bu saatten sonra gitmem herhalde ama doktorlar neden böyle 🥲
Adileeselvi Selindora pazartesi günü doğum yaptım ikinciydi devlette zorunlu sezaryen oldum çünkü farklı bir ameliyat daha olmuştum Ve o gün bir normal doğum g ldi açılması var haftası dolmuş ama öyle korkutmuslar ki anlatamam nasıl krizlere girdi doguramayacagim diye doktor ne dediyse ikna edemedi çatala yatiramadilar psikolojik olarak hiç hazır değildi ve döndü sezaryen de istemiyorum dedi mecburen acilen bayiltarak doktor onu sezaryen yapmak zorunda kaldı ve bebek kuveze girmek zorunda kaldı malesef Egerki böyle olacaksa ne gerek var bebeğin hayatını tehlikeye atmaya normal doğum da anne olunuyor sezeryanla olunmuyor mu acaba