Es_Esra canim bi kac sene once detayli yoktu millet doguramiyordu? Simdi bazilari cikar ozaman bebekler hastalikli doguyordu yok olu doguyordu falanda filan. Sacmalamayin allah askina biraz kendi beyninizi calistirin beyniniz onun bunun kolesi olmasin. Eskiden kac bebekten kaci oluyordu simdi kaci oluyor? O tamamen dogduktan sonra bakimla alakali. Ozamanlar bu kadar yogun bakim teknolojisi yoktu tedavi edilemiyordu oluyorlardi ama simdi o kadar tahliller yaptirmamiza ragmen yine bebekler dogumca ayni eskideki oranda yogun bakimda kuvezde kaliyorlar ve tedavi yapildigi icin cok sukur sagliklarina kavusiyorlar. Fenomen biri yeni dogum yapti, okadar pimpirikliydi herseyi yaptiriyordu dikkat ediyordu, noldu, bebek dogdu yogun bakimda kuvezde, enfeksiyonu varmis. Eee hadi olmamasi gerekiyormus ozaman sizin dediklerinize gore cun kadin hersey yaptirmisti. Veya onceden belli oluyor hastaligi dogarlen mudahile ediliyor diceksiniz. Hadi belli olsaydi anne karninda enfeksiyonu olacagi. Ben yaptirdim hepsini canim ilk gebeligim diye ama bidaha hamile olursa seker yuklemesi ve detayliyi asla yaptirmam🤷🏻♀️ bu benim tercihim. Sende hic uzme kendini. Kaybedecegin hic bisey yok ekin ol. Zaten bisey olursada mudahile edilemiyor dogumdan sonra edilebiliniyor