Daha önceki postlardan belki birlirsiniz erken doğum riskiyle 30 haftamizdan belli hastanelerde geçiyordu günüm nstde yüksek sancilarlar cikiyordu serumlarla inelerle durduruyorlar di en son 35 haftada doktorum artık doğduğunda bişey olmuycagini 4 doz ciğer geliştici olduğumuz için sağlıkla gelicegini söyledi 35 haftdan 9 gün sonra yine sancılarım başladı bu defaki sancılar daha farklıydı agdet sancısını şiddetli haliydi birden akıntı halinde bişey geldiğini hissettim sümüksü kan şeklinde affedersiniz bir birikinti hemen doktorumu aradım hastaneye gelmemie doğum katına çıkmamı söyledi hemen eşimi aradım geldi çok karmaşık duygular içinde hastaneye gittik ara ara tabi sancılarım oluyor biliyordum o gün dogucagini😢 ebe hemen çatı muanesi yaptı 4 cm açıklık dedi tabi ben şok ilk doğumumda bir onkadar çok zor olmuşken açıklık buda birden 4 santim demsi birden beni mutlu etti açıkçası ebe hemen odaya götürdü kıyafetlerimi denistirmeyi söyledi yatisimi yapıp nstye bağladı düzenli sancılar çıkınca nstde yürüyüş yapmamı söyledi 1 saat sonra 5 buçuk cm olmuştu😳 bukadar çabuk beklemiyordum daha anneme haber bile vermemiştim eşime hemen annemi aramasını söyledim 1 saat daha hareket halinde bulundum çömelip kalkmami söyledi ebe yaptım sonra gel bı çatı muanesi tekrar yapalım dedi 7 cm di 🤭 bu defa ağrılar şiddetli şekilde hissetmeye başladım o ara annem geldi şok içinde cancazim🤭 neyse yarım saat geçti tekrar muane oldum açıklık tam di doktorum geldi o ara suyumu patlatilar sancım geldiğinde ikinmami söyledi her sancım geldiğinde kesintisiz ikinmami söyledi tabi yaptım ama ikinmam yetersiz mis ebe tekrar kaldırdı çömelip durmami söyledi biraz öyle durduktan sonra çatıya tekrar çıktım her sancı geldiğinde ikinmami söyledi doktor 2 güçlü ikinmada bebisin kafası çıkmıştı doktor ikinmami bırakmamı söyledi oh be dedim sonra küçük bir ıkınma daha daha dedi bebiş komple çıkmıştı içim buz gibi olmuştu kafası çıktıktan sonra bütün zorluk bitiyor doktor içten dıştan yirtik varmı diye baktı çok şükür hiç dikişim olmadan doğumum olmuştu bebişimi biraz aglatilar cigerinde sorun varmı diye annemlerden bebisin kıyafetini alması için ebe gitmiş annemler şok içinde kalmış çünkü ben doğum salonuna muaneye gidiyorum diye gitmiştim bukadar cabukmu demiş cancazim🤭 neyse bebişimi giydirdiler 2 kilo 920 kilo 50 cm olarak dünyaya geldi Yusuf aybarsm💙🐦 erkenci kuşum 2 günlük olduk bile teyzeleri Allah’ım herkeze kolay doğumlar nasip etsin 🌸 doğum anında mutlkaa Meryem Ana otu götürün gerçekten çok faydası oluyor 🧿💙