Hatice_ferit Yeni doğan vs kaç aylık en kadar alınmalı süz neler aldınız paylaşın benimle ben kararsızım az mı alıyım çok mu alıyım fikir alışverişi yapalım kızlar
minikmucizemmmmmmm Hatice_ferit ben 0-3 az aldım 3-6,6-9 aldım tulimlsri benimde Eylül de doğum hayırlısıyla 🥰 yenidoğan zibinda 2 uzun 2 sıfır bir kisakol karışık aldım yani.. bir kaç çiftte çorap aldım 🙈
Tugba6336 Hatice_ferit ben oğlumu 8 eylülde dünyaya getirdim. Kısa kollu Zıbın üzerine uzun kollu yeni doğan giydirdim. Birde yarım kundak yapmıştım üstüne müslin örtüyle. Siz nasıl giyiyorsanız onun bir kat fazlası demişlerdi. Çok sıcak olmadı isilik falan da olmadı.sıcağı seviyorlar Zaten yeni doğan dönemde. Çok huysuzlaşırsa sıcaktan kendini belli eder üstünü inceltikçe ağlaması durur.ama oğlum hiç huysuzlanmamıştı.Ekim in ortalarında da yelek giydirmeye başlamıştım. Ha bir de yeni doğan setinin içinde çıkan boyle önü ceket gibi olan bişey var adı ne bilmiyorum. İlk 1 hafta altına zıbının yerine onu giydirdik zun kollu. Göbek bağına rahat bakabilmek için
Minagezer Hatice_ferit benimde eylülün ilk haftası 25 haftalığız🥰ben yenidoğan 4 adet tulum aldım çıtçıtlı ve fermuarlı 3 adet 5 li var 1 tane onlu var 1 tane tulum yaptırıcam isimli birde 1 ay var bir takım toplam 10 tane falan var geri kalanı 3 6 6 9 aldım bunlar idare eder diye düşünüyorum zıbın çok almak lazım bence benim alışverişim bu sekilde🌸
Minagezer Hatice_ferit mevsimsel olarak ta normal takımlar tercih ettim orta kalınkta zıbınları genellikla kısa kollu tarcih ettim yenidoğanlar çok üsüyormuş çünkü çok ince seyler olmaz bence eylül diyede
sunset_momy Benim bebiş de inşallah eylülün ilk haftası doğacak. İstanbul’da yaşıyorum. Aşırı nem sıcak oluyor ama kışa da giriş olduğu için bende bu konuda çok tecrübesizim.
Hatice_ferit sunset_momy bende istanbuldayım havalarda bizi yanıltabilir genelde yeni doğan için uzun kollu aldım bir kaç tane ama yeterli değil mi bilmiyorum bazıları az al büyüyor diyor bazıları çok kirlenip değişilebiliyoe diyorlar bilmiyorum heralde alışveriş doğurmaktan zor gibi 😂😂😂
damla-6992 Benim de eylülün ilk haftasi. Ben de henüz bir şey almadım. Ilk gebeliğim. Istanbul Eylül de sıcak oluyo diye çok kalın şeyler almayı düşünmüyorum ilk etapta. Yine de yorum kalsin. Bilgi almak isterim 🙏 sağlıkla gelsin tatliş bebeklerimjz 💕
Hatice_ferit damla-6992 amin inşallah ama Eylül de ilk haftası belki sıcak olabilir ama 2 hafta sonrası soğur yağmurlu havalar olabilir çok zor işler
sunset_momy Hatice_ferit ilk etapta 0-3 aylık ama biraz geniş kalıp olan askılı veya kısakollu zıbınlar alırız gibime geliyor 7-10 tane alırım herhalde 5 de uzun kol zıbın alırım her ihtimale karşı. Benim en çok kafamı karıştıran 3-6 aylık mı alsam tantanası.
sunset_momy Hatice_ferit siz uzun kollu zıbın almışsınız ama bence kısa kol zıbın giydirip üstğne hastane çıkışları veya tulum giydirmek daha mantıklı değil mi? Tamam yenidoğan çok üşür ama iki kat uzun kola gerek yok bence İstanbul’un neminde çatlar yavrucak
Aksakal1907 @Hatice_ferit kesinlikle alışveriş daha zor sanırım bende İstanbul’dayım Kasım ortası sonu gibi doğacak inşallah 🤲 mevsimler kaydığı için çok soğuk olacağını düşünmüyorum ama yinede kışlıkta almak lazım diye düşünüyorum en kötü karar kararsız kalmak diye boşa dememişler 🤣🤣
Hatice_ferit sunset_momy ben bir çoğunu da 36 ay alıcam sanırım hızlı büyüdüklerini 1 ay sonra olmuyor diyenler falan da oldu ama tabi bebeğin gelişimiylede alakalı olur ama genelde böyle şeyler duyuyorum o yüzden 3 6 6 9 alıcam bir kısmınıda
Hatice_ferit sunset_momy 6 takım nerdeyse uzun kollu var bence yeterli şimdi kısa kol alırım bi kaç tane de tulum dediğiniz gibi kısa kol üstüne tulum iyi olur işte işk gebelik olunca insan bilmiyor anne iç güdüsü üşür zannedip öyle fevri davranıp alıyoruz
Hatice_ferit sunset_momy uzun olanları da altına kısa giydirip üstüne uzun kollu zıbın giydirsem de olur heralde 🙄
sunset_momy Hatice_ferit altına kısa giydiririm dediğiniz de zıbın değil mi ? Uzun kollular da zıbın nasıl olck ki iki kat çıtçıtlı zıbınlarla
Hatice_ferit sunset_momy yazdıktan sonra onların da çıtçıtlı oluşu geldi aklıma tabi da o şekilde olmaz bebeği rahatsız eder ama inşallah hepsini kirlete kirlete giyer ama uzun kollu zıbının altına başka ne giyebilir ki kafam fena karıştı 🙄😒
sunset_momy Eylül ayında bence en mantıklısı hiç kafa karıştırmaya gerek yok şöyle giydirilmeli — kısakol çıtçıtlı zıbın üstüne uzun kol alt üst takım veya tulum 🌸
sunset_momy Hatice_ferit uzun kollu zıbın altına direk alt pijama :) ama ilk doğduklarında göbek bağı düşene kadar göbüşü rahatsız olmasın diye zıbın üstüne tulum tercih ediyorlar 🌸
Hatice_ferit Tugba6336 zaten sopuk havalarda doğalgaz yandığı işin evlerin sopuk olucpaını düşünmüyorum ben heleki benim çok sıcak oluyor dediğiniz gibi kısakol üstüne uzun kol iyi olur
Tugba6336 Hatice_ferit benim evim merkezi sistemdi. Ev de yaz kış kısa kolluyla geziyordum. Ama siz ne giyiyorsanız bir kat fazlasını giydirin. Mesele yün yelek değil de penye yelek giydirin. Çünkü artık yarım kundak yapılmıyor 40 ın dan sonra. Eğer çok uzun kollu aldıysanız altına yarım atlet giydirip üstüne aldığınız uzun kollu zıbını giydirin. Yeni doğan sıcağı çok seviyor. Birde çok bişey almayın. Çok çabuk büyüyorlar. İhtiyaç oldukça alırsınız. Ben öyle yapmıştım. Hediye getirende çok oluyor.az çok küçüleceğini görünce netten sipariş veriyordum. Yada hafta sonu çıkıp alıyorduk . Çok gereksiz eşya bebek büyüdükçe sorun oluyor