Merhaba kızlar, tabikide bende meraklı tüm gebeler gibi doğum hikayelerini sektirmeden okudum sıra benimkinde.
38+5 deki çatı muanem sanırım doğumu tetikledi çünkü ertesi sabah 6 da nişanım geldi. Nişan nedir bilmeyenler için: İdrarımı yaparken pıt diye bişey suya düştü ve beyazımsı kırmızımsı yuvarlak gazoz kapağı büyüklüğünde mukus. Sonra tüm gün suyum geldi ama kademe kademe. Sürekli istemsiz idrarınızı yapıyormuşsunuz gibi düşünün. Suyumda nişanımdan sonra sabah 6 da gelmeye başladı ve ilk sancım gündüz 3 de geldi. Doktorumuz sancın 5 dk da 1 e düşmedikçe gelme dedi.
Sancıyı da çok merak ederdim benim çok gazım oluyor bebek çok hareketli ya anlamazsam diye. Yani imkansız anlamamanız çok farklı bir ağrı geliyor geçiyor geliyor geçiyor anlıyorsunuz. 5 dkda bir e düşünce yola koyulduk hemen muane ettiler 3 cm açılmam varmış. Yatışım yapılıp 3 saat sonra epidural bağladılar. Epiduralden korkmayın hiç acımıyor gerçekten bakın. El bileğinize açılan damar yolu daha çok acıyor. Sonra epiduralli saatler muhteşemdi uyudum bile sancım geçti. Ama 4 saat sonra geçiyor etkisi. Sonra kontrol edildim açılmam 6 olmuş bir epidural daha istedim. Takıldı ama açılmam ilerlemiyordu. Birde suni sancı bağladılar. İşte negatiflik burda başlıyor. 2. Epiduralim yeni yapılmış mis gibiyim suni sancı dayanılcak gibi değildi pilates topunda zıplatmalar yürütmeler yok. 8 cm açıklıkla doktorum 2 saate bu doğum olmazsa sezaryene alıcam dedi.şu ayrıntıyı vereyim gece 12 de yatışım 3 cm ile yapıldı sabah 10 da 8 cm olmuşum.Neyseki ebe ağlatcak şekilde elini sokup tetikledi ve o şekilde doğumhaneye aldılar. 21 saat sancı çektiğim için ıkın dediklerinde mal gibi kaldım doğal olarak. 2 ebe bastırdı ve doğum gerçekleşti. Eğer o çatala çıkıyorsanız sonrasında idrarınızı yapıcağınızı kakanızı yapıcağınızı yırtılmanız olup dikilebileceğinizi bağıracağınızı basurunuzu kabullenin ve şükredin çünkü bilmem kaç dikişim var (yaklaşık yarım saat sürdü) ama yürüyorum, tuvaletimi kendim yapıyorum merdiven çıkıyorum. Sezaryende bunları yapamazdım. Tamam 21 saat çekip sesim kısılasıya kadar bağırıp ağlamazdım belki ama şu an böyle olamazdım.
Bebişe gelince o mis gibi kokuyu herkesten okurdum tarifsiz bişey. Uyurken sürekli izleyesiniz geliyor. Allah isteyen herkese nasip etsin. Sorularınız olursa vakit buldukça cevaplarım çünkü bende çok merak ediyordum. Allah doğum anında yardımcınız olsun en çok suni sancı alanlara dua ettim.