SeherMercimek 2 senelik tazminat 2 brüt maaş, 2 hafta ihbar. Şu kadarcık parayı ödemekten acizler demekki. Mobingi ispat etmek çok zor der avukatlar. Bir hukuk bürosuna danışın derim. Belli bunlar size ödeme yapmadan işten çıkarma peşindeler. Haklı fesih sebebi sayılacak davranışlar varsa sözleşmenizi feshetme hakkınız var ancak yine hemen alamıyorsunuz alacaklarınızı. Önce arabulucuya gidiliyor,anlaşamazsanız dava açmanız gerekecek ve davalar 2-3 sene arası sürüyor. Alacağınız meblağnın %20sini avukata ödüyorsunuz, dava açarken de dosya masrafı,avukata verilecek vekaleti noterden çıkarma, avukat danışmanlık ücreti tahmini 1500₺-2000₺. Dava uzadıkça alacağınız meblağ da artacak tabiki. Göz önünde bulundurun bunları.
İşyerleri ile anlaşmazlık çok stresli bir süreç, büyük şirketler çekinir dava açılmasından ama ufak işletmeler pek öyle değil. İşçi davalarına bakan bir avukata danışın belki gözlerini korkutacak bir yol önerirler. İstanbul da iseniz mecidiyeköyde danışmanlığını aldığım bir avukat önerebilirim. Davaya gerek kalmadan almıştım haklarımı arabulucu aşamasında. Ancak ben evlilik tazminatı ile ayrıldım eski işimden. Bozuşunca yol paramı kesmişlerdi..