Mommy-to-be Merhaba benim 16. Haftada 32 cıkmıstı dün 19. Haftada ara kontrole gitmistim ve önce 26 sonraki ölcümde 29 cıktı bu bi risk mi? Sizlerin kaçtı? Düşük olanlar nasıl düzelttiniz? Sürekli dinlendiniz mi hiç bir şey yapmadan? Tavsiyelerinizi bekliyorum?
QUEEN088 Mommy-to-be 20 haftama gibi duphaston,progestron 200mg az kisalik varsa gunde 1 defa ciddirse kisalma günde 2 defa kullanmak.
esradgn123 Mommy-to-be 16. Haftada 30 mm çıktı Progestan ve iğne kullanıyorum yatıyorum sürekli bugün gideceğim doktora bakalım ne diyecek
Esrakse Mommy-to-be benim de geçen hafta 29 mm çıktı. Doktorum istirahat ve magnezyum vardı baya değerim düşmüş. Ayrıca magnezyum oranı yüksek olan Kızılay marka maden suyu içtim 38mm olmuştu bu hafta. Kendini zorlayacak bişey yapma dinlen muhakkak
Marblingg Mommy-to-be 26.haftayim dayim suan onceki gebelikten dolayi serklaj yaptırdım 13.haftada ozaman 38 di sonra 36 oldu sonra bi anda 45 oldu sali ginu gidicem bakalim kac olmus doktor uzalip kisar 25 in altinda sıkıntı oluyomus oda yatip kalkmamak gibi onlem almak lazim
Klknh Merhaba. Ben de 16. Haftamda doktora gittiğimde rahim ağzında kısalık var dedi. Progestan verdi hem iğne hem hap olarak kullanıyorum. Ayrıca ayakta çok durmamam gerektiğini söyledi. Erken doğumu tetikleyebilirmiş.
Mommy-to-be Klknh peki ne kadar cıktı kısalık, dinlenince gecti mi? Kısalığın neden olduğunu düşünüyorsunuz?
Ecemselmaarslan Mommy-to-be canım o yapısal bisey kısalma yani oradaki kaslar daha zayıf oluyormuş bebek büyüdükçe kısalıyor muş benim ki de sürekli değişiyor sürekli dinleniyorum
Klknh Mommy-to-be kısalığın ne kadar çıktığını söylemedi tam olarak. Ama karnımın alt kısmında ağrılar vardı. Şu an onlar geçti çok şükür. Ağrı olsa bile şiddetli değil. Bi dahaki kontrole kadar düzenli kullanıp görcem etkisini inşallah.
Karali Nasil ya her gittiginizde doktor rahim agzimi olcuyo ben hic yasamadim 32 haftama giriyorum hic alttan muane olmadim daha
Ecemselmaarslan Karali alttan değil benim hep karından bakıyor detaylı da da bakıyor sorunun olursa bakıyor
Karali Ecemselmaarslan himm anladim canim karindan bakip olctuklerini bilmiyodum daha dogrusu rahim kisaligi uzunlugu diye biseyde duymamistim doktorlardan filan kendi adima boyle bisey yasamadim oyuzden sasirdim🙈