Mutluanne7 bende de aynı durum söz konusuydu. Benim 20+6 haftalıkken detaylı ultrasonda boğazına 1 kere dolanmış kordon gördü. Fakat şu an bebek küçük olduğu İçin ve içindeki sıvının sürtünmeyi çok çok azalttığı İçin herhangi bir zararı olmadığını söyledi. Takip edilmesi gereken 37.haftan yani son ayına girerken. O zaman tekrar bakılır hala kordon boynunda mı diye, eğer ki boynunda olmaya devam ederse kalp atışları takip edilir. Kalp atışlarında da bi sorun görülürse sezeryan yapılır dedi. Yani aslında doğum şeklini belirleyebilmek için takip edilmesi gerekir. Bebeğin orda kendinden ve kordondan başka bir şey yok. Benimki fazlasıyla da hareketli. Ben çok normal karşıladım çünkü zaten kordon uzun bi yapı olduğu İçin eline, koluna, bacaklarına, boynuna her yerine dolaşabiliyor bebeğin. E yeri de küçük olduğu İçin çok normal bunlar. Ki ileriki haftalarda kordonun açılma ihtimali de var yine hareketine bağlı olarak. Benimki bir sonraki kontrolümde yani 24 veya 25. Haftasında açmıştı kordonunu zaten. Sadece büyüdükçe yani doktorumun dediği üzere son aya geldiğinde rahatsız edebilir bebeğinizi, onda da doktor takibiniz önemli. Yalnızca doğum şeklinizi etkiler. Fazla uzun yazmış oldum ama İçiniz rahat olsun, takiplerinize dikkat edin, günlük olarak karnınızdaki hareketlerin normalliğine dikkat edin yeterli.