Merhabalar
Herşey 14 mayısı 15 mayısa bağlayan gece sızıntı şeklinde suyumun gelmesiyle başladı herseyimiz hazırdı arabaya valizimizi vs aldık hastane yolunu tuttuk prensesim 37+6 da gelmeyi seçmişti
Hastaneye vardığımızda çatı muayenesi yapıldı ve 2 cm açıklık dedi ebe ve bugün doğuracağımı söyledi heyecan endişe panik gibi kısa duygu dalgalanmaları oldu eşim yatış işlemlerini başlattı ben suni sancı istemediğim için hemen odada hareket etmeye başladım
Hamileliğimin 3.ayından itibaren çok aktif bir dönem yaşadım bol bol yürüdüm,hamile yogası iki günde bir kesin yaptım 35.hafta itibariyle pilates topu hareketleri perine masajı ve activating labor videolarındaki hareketleri de yaptım gerçekten her bir emeğimin doğumumu kolaştırdığını düşünüyorum
Sabah 5.30 yatışım yapılmıştı öğlene kadar açılmam pek olmadı eşimle koridor boyunca yürüdük ve sonrasında ılık duşa girdim öğlen 1de tekrar çatı kontrol ve açıklık 5 cm ebe çok iyi gittiğimi açılmamın hızlandığını epiduralsiz yapabileceğimi söylerek güç verdi pilates topu hareketlerine başladım her saat başı 1 cm açılmam oldu Evet kişiye göre elbette değişebilir sancılar bana şiddetli regli sancısı gibi geldi inanın dayanılmayacak birşey değil Rabbïm gücünüde sabrınıda veriyor yeterki inanın Hep en doğal olanını Allahtan istedim çok şükür ki nasip oldu Pilates topu hareketlerinde ebe sancı geldikçe ıkınmamı söyledi 5 6 ıkınmadan sonra büyük abdestimin geldiğini söyledim hemen kontrol etti ve 9 cm doğumhaneye gidiyoruz dedi ve gerçekten 2 3 ıkınmada prensesim kollarımdaydı doktor tarafından kesi atılmadı kendiliğinden olan 2 cm epizyotomim oldu inanın yine olsa yine normal doğururum bebeğim 2740 kg 47 cm doğdu ertesi gün hemen ayaklandım bebeğimi rahatça emzirebildim şükürler olsun Rabbim hepinizin gönlüne göre doğum nasip etsin 🐣