Oznurozdemir Arkadaşlar merhabalar 21+1 haftalık hamileyim. Normal doğum aşırı istiyorum bi sıkıntı olmadığı sürece. Doktoruma söylediğimde son haftalarda muayene eder yapabilir misin bakarız dedi. Çatı muayenesi nasıl yapılıyor ve neye göre değerlendiriliyor tecrübeli anneler yazabilir mi ?
eymeninannesi35 Oznurozdemir bende normal doğum istiyorum doktorum 37 de çatı muayenesi yapacağını söyledi çatı kemiklerinin durumuna bakılıyor iki parmağıyla kontrol ediyor bi nevi alttan muayene bildiğim kadarıyla
SunnyG 37de dedi benim doktorum. Doktora göre değişiyor. Doğum anı gelince bakan da var. Hatta hiç bakmayan da var.
Eminecak SunnyG evet bende boyle biliyorum bugün sağlık ocaginda hemsireye sordum erken yapmak istemiyorlarmis lekelenme olabiliyormus çatı muayenesinden sonra o yüzden yapmayan doğum anında bakan doktorlar da var.
Oznurozdemir eymeninannesi35 bana da öyle söyler doktorum. Bazıları özel diye sezeryan alıyor ya genelde korkuyorum inşallah öyle bişi yapmaz doktorum
eymeninannesi35 Oznurozdemir benimde özel hatta doktora gitmeden önce yorumlarını okuduğumda çok fazla sezeryana yönelik bi doktor olduğu yazıyordu ama bana öyle bişey söylemedi teklif etmedi şuan bebeğim pozisyonda böyle devam ederse ve çatı müsaitse eğer normal yapabiliriz dedi
Minikjaponunannesi Bugün doktora gittik 36+5 iz çatı muayenesi haftaya benim. Bebek dönmüş kilosu da normal bakalım hayırlısı inşallah 🙏🏻
Syldz45 Minikjaponunannesi kaç kilo bebeğiniz şuan benim de kontrol yarın 37 haftalık oluyoruz yarın itibariyle
Meltemkcmz Syldz45 Bizim bugün 37 hafta. Yarın doktora gidicez. Çatı muayenesi oldunuz mu? Bizim bebek 36+2de 3100dü sizin?
Syldz45 Meltemkcmz yok randevumuz yarın çatı muayenesi yapılacak bakalım en son 34 haftalıkta 2500 demişti
Gbasak Ben Türkiye’de değilim burda 36. Haftamda yaptılar çatı muayenesi bebeğim doğum pozisyonu almış durumda. 2600 gram. Çatı muayenesinde açılman yok çok güzel dedi böyle devam edersen normal doğum için ideal dedi. Birde burda göğüs altından özel bölgenize kadar meziro ile karnınızı ölçüyorlar. 36. Haftadayım nst falan öyle birşey yok 1 ay sonra doğuma gel diyerek randevu verdi gönderdi 😄
Syldz45 Minikjaponunannesi inşallah 😇bakalım yarın randevumuz merak ediyorum kaç kilo oldu en son 34 haftalıkta 2500 demişti
Serap-Yigit Ben doğumda yaptırdım 😂37. Haftada yapılıyor demek ki. Çünkü doktor perşembe gel demişti ben 2 gün önce doğum yaptım. 37. Haftada elle muayene yapılıyor, acı ağrı yok. Kendinizi sıkmadıgınız sürece sıkıntı olmaz