Merhaba bende hsg çekildim anestezisiz inanın vajinal muayeneden bir farkı yok bende çok korkuyordum ama doktorum anestezisiz yapicam dedi direktti iyiki de öyle yapmış kesinlikle 30 saniyelik bir işlem için narkoz almayın sonuç zaten anında belli oluyor. Ben ameliyat oldum ameliyat öncesi hsg çekildi ve tüpler açıktı. Ameliyattan 6 ay sonra tekrar çekilmem gerekti Hsg çekildiğinde hamile kalmak kolaylaşabilir demişti doktorum eğer çocuk istemezsen istediğin zman gel o zman hsg yapalım demişti ve çocuk düşünmediğim için erteledim sonrasında çocuk düşündüğüm zaman gittim. Hsg den sonra adetim gecikmedi zaten hsg adet bitiminden 3 - 5 gün sonra çekiliyor ilaçlı çekiliyor denmesinin sebebi bildiğiniz tuzlu suya ilaç deniliyor rahminize şırıngayla sıkıyorlar bu kadar filmin net çıkması için buda rahime bir müdahale edilmediği içinde adet kanamaların da bir aksama olmuyor. Kasim ayında hsg çekildim ocak şubat mart da denedik martta hamile kaldım bunda hsg etkisi varmı yok mu ben bilemiyorum ama doktorum etkisi olabilir dedi. isteyen herkese istediği zman nasip etsin Rabbim