Zeynepus Nasil baslasam bilemedim. Ilk gebeligim cok acemi gecti. Sur3kli kansizlik denen meretle ugrastim, en son gittigim doktor, bu degerlerle dogum yapman cok sakincali derhal kan takalim dedi. Iki gun sonrasina gun aldim .37+3 deydim. Eve geldik hastaneden ufak ufak karnim agrimaya basladi aldiris etmedim.Sanki buyuk tuvaletimi yapacak gibi oluyorum gidiyorum lavaboya ama yok . Neyse saat ilerledikce karnimin agrisi siddetlendi , aksam 17.00 gibii nisanim geldi. Doğurucam sanirim dedim.Ama nasil heyecanlıyım. Ilk dogumun acemiliği gercejten cok kotu. Nasil şeyler bekliyor bilmiyorsun. Neyse eşimi aradim geldi.Hastaneye gittk , muayene oldum dediler acilman var 2 cm, yatiricaz duruma gore doğurabilirsin.Tabi ben basladim aglamaya daha bebegim kucuj kuveze koyarlarsa diye , birde ertesi gun kan takilmam lazım ama nasip olmadi iste. Hasta bakiciyla hemsire doğumhaneye cikiyoruz dediler.Neyse esimle vedalasicaz , esime sarıldım helal et hakkinj dedim . Hayatimda hicbir vedalasma beni bu kadar uzmedi.Saat 20.00 de hastaneye yatisim yapildi. Acikcasi suyum gelene kadar ki agri siddetli adet sancisi gibiydi. Gece saat 02.00 de suyum geldi. Acilmam 5cm oldu. Ta ki 04.30 da artik dayanamiyorum dedim ebeye. (Surekli insirah suresi ve ayete kursiyi okudum. Kac kere okudum bilmiyorum.) Ebe yatirdi beni catala. Sadece kuvvetlice nefes al ve ikin dedi. Bir kere iki kere derken ucuncu ikinmamla dogdu tirtilim. Hep okuyordum burda doğduktan sonra sanci falan kalmiyor diye.Kesinlikle dogru .Ilk aglamasini duydugunuz an ki rahatlama hicbirseyde yok.Benim dogurmam 5 dk surdu, ama sonrasi kotuydu. Yaklasik yarım saat dikildim hemde canli canli 😢 30 tane dikisim var. Onun agrilari ve acisi disinda hicbir problem yok. Normal doğumdan korkmayın, ebe doktor seciminizi iyi yapın. Benimkisi plansiz oldu. Degisik bir ebeye denk geldim. Acemiydi daha dogrusu. Bizim hikaye de boyle . Bebegimi kucagima verdiklerinde dedim ki kendi kendime , ben bunca yil bosuna yasamisim. Nefes aldığımı hissettim..
Sisi Zeynepus ay cok erken olmus 😊 saglikla buyutun insallah... bebegijiz iyi mi suan kuveze alinmadi dimi ka kilo dogdu
Karabiberim85 Bende normal istiyorum ama en çok dikişten korkuyordum. Acımıyor yeni teknolojilerle diyorlardı. Sizin nasıl acıdı nerde doğum yaptınız. Bu arada sağlıkla büyütün bebişinizi
Mirvee @Karabiberim85 bende devlet hastnsnde doğum yaptım benımde cok fazla dıkısım var dıkısler dıkılırken herbırını hıssettım uyustrmadınzmı dıye sordugumda yaptık ama heryer uyusmaz dedıler.