Elif0080 Merhaba kızlar.. Doğumdan sonra kim yanınızda ne kadar kalacak? Kimi uzun süre biri olsun istiyor, kimisi bebeğiyle yalnız kalmak istiyor. Benim annem uzakta ve çalışıyor en fazla 1 hafta yanımda olabilecek. Kız kardeşim veya görümce de yok.. Kayınvalidem de hayatta değil.. Bazen üzülüyorum ve korkuyorum kimse olmayacak diye. Sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda?
Soruyorumm Elif0080 benim de kalanım olmayacak gibi babam yatalak hasta annrm gelemez ablam çalışıyo görümceler çalışıyo kayınvalidem hasta Allah dağına göre kar verir içini rahat tut hallederiz
kahvesever__ Elif0080 kayınvadem rahmetli olmuş annemde yanımda değil gen gurbetteyim eşim destek olduğu valla
RdvnMlkn Elif0080 ilkinde tektim baya zorlandım bakalım bunda nasıl yapacağım Allah büyük iki cocukla Rabbım yardım etsin
Elif0080 Feyza-nur Çok zorlandınız mı? Benim ilk çocuğum olacak Allah nasip ederse.. Hiç bebekte bakmadım bugüne kadar yani ne kardeş ne yiğen hatta kucağıma bile sayılı almışımdır 😬
Feyza-nur Elif0080 biraz zorlandım benimde tecrübem yoktu hiç ama eşim sağolsun cok yardımcı oldu ilk 40 gün sonra alıştım düzene yavas yavas giriyor şuan 9 aylık oldu bile oğlum
Aysekubra Bende gurbetteyim annem babamı uzun süre bırakamaz (rahatsız). Ben ve eşim üstesinden geleceğiz inşallah 😊
Elif0080 Anladığım kadarıyla en önemlisi eşin destek olması. Bir arkadaşım doğum yaptığında annesi 2 ay yanında kalmıştı onun. ama kızı hiç memnun olmadı.. Ameliyatlı vs diye bebeğini pek vermemişler emzirmenin dışında. Aynı odada bile yatamamış bebeğiyle. Dolayısıyla bebeğine alışamamış bağ kuramamış uzun bir süre. Doktora gitti psikolojik yardım aldı ve bunları aylar sonra bana anlattı ve çok üzüldüm. Böyle olmasındansa bebekle biraz zorlamak sanırım daha iyi
Eylul2019 Elif0080 kizimi dogurdugumda erken dogum olcak demisti dr.o yuzden 34 haftalikken annem yanima geldi ve ben 38.haftada dogum yaptim.kizim 35 gunluk oldugunda gitti.yani 3 ay falan kaldi.ikinciye hamileym yine annem kalcak sezaryen oluyorum diye ben uzun kalmasni istyrm
Htcnal Elif0080 Annem yaşlı olmasaydı tabii ki annem kalsın isterdim ama ablam kalacak,o da birkaç gün ,Trabzonlu’yum ,dogumum agustosa ve dolayisiyla findik mevsimine denk geliyor,kimse uzun uzun kalamaz ,basimizin caresine bakacagiz bebekle 😕
Gozdgn Elif0080 ilkinde annem ve görümcem 1 hafta kaldi normalde baska sehirde yaşıyorlardı simdi ayni sehirdeyiz 2.de 2.3 gun yeterli sadece insan ilkte cok korkuyor ama allah sabrini ve yardiminj veriyor 😊
zamaneannesi80 Elif0080 benimde annem çalışıyor bi hafta anca kalacak. Kayınvalidem rahatsız zaten görümcem yok kız kardeşimde iki küçük bebe var bakalım eşimle ben olacaz ben en çok banyo yaptırmaktan korkuyorum tek başıma
Elif0080 zamaneannesi80 aynen bende en çok ondan korkuyorum. O yüzden baya bi araştırma yaptım sizde bakmışsınızdır eminim.. Banyo fileleri, süngerleri vs satılıyor. Çok büyük rahatlık oluyormuş inşallah o minik burunlara, kulaklara, ağızlara su kaçırmadan yıkabiliriz bebişleri 🥰