Eylul10 biz telefonda görüşüyoruz sağlık ocağındaki aile hekimim ve hemşiresiyle, zaten bilinçli olduğum için evde tansiyon takibimi yapıyorum, kilo değişimimi tahlil sonuçlarımı e nabızım üzerinden görebiliyorlar..bebeğin kalp atışlarını işlemeleri gerekiyor onu da kendi doktoruma kontrole gittiğimde öğrenip sağlık ocağındaki hemşire sorunca söylüyorum..açıkçası bizim gibi hastane takipli gebelerin gidip de sağlık ocağında güvenilir olmayan o cihazlarla bebeğin kalp atışını dinletmesine gerek yok diye düşünüyorum, çünkü o cihazlar eski tip ve bazen duyamıyorlar onlarla gereksiz yere panik yapmanıza neden olabilirler..bi de ikiz gebelikmiş sizin birini duysalar diğerini bulamayabilirler..o işe hiç girmeyin derim, sağlık ocağındaki gebelik izlemi zaten gebeliğinde bi kez bile kadın doğum uzmanına gitmeyen hatta evde doğuran kadınlar var onlar için, anne-bebek ölümlerini azaltmak için devletin izlediği bi politika bu..yine de aile hekiminizle hep diyalog halinde olursanız siizn için de daha kolay olur, bazı tahlillerinizi ve aşılarınızı orda yaptırabilir, biten ilaçlarınızı yazdırabilirsiniz