Deletedmom70006
Deletedmom70006
Kimsenin fikrini yadırgamıyorum, herkes kendince haklı ama şuna inanamıyorum bir sürü bilimsel araştırma var ama araştırmaların çoğu yurt dışı. Bizlerin kaçı yurtdışı gibi besleniyor? Spor yapıyor? Aktivite yapıyor? Burada çok kilo aldım bilmem ne diye ne postlar okuyoruz asla yargılamıyorum herkes alabilir ama yurtdışındaki kadınlara bi bak 10 kilo almış hala fit, biz öyle miyiz? Zaten kültürümüzde sen iki canlısın anlayışı var, iki kişilik ye anlayışı var, sen gebesin bişey olmaz anlayışı varken her doktordan işimize geleni çekip işimize gelmeyeni duymazdan gelmek bana mantıklı gelmiyor. Un, şeker, tuz, bal, reçel, pekmez herşeyi tüketiyoruz ama böyle bi konuda 2 dilim baklava yiyelim o zaman.. E nereye geldi sohbet? Yine ağız zevkimize geldi. Bende şeker yüklemesini destekleyen doktorları paylaşayım o zaman burada bölünelim iyice.. Doktorumuz bizi tanıyordur, bizim için en iyisine yönlendirir zaten.. “dik başlılık yaptım” söylemi bile çok çirkin. Sonra doktorlardan hastanede yüzümüze baksınlar, boyunuda söylesin kilosunuda söylesin resminide versin vs gibi beklentilere giriyoruz.. Biz bize bakan hekime ne kadar saygı duyup güveniyoruzda beklentiye giriyoruz. Yani tartışılması gereken çok şey var ama önceliğimiz bebeklerimizse güzel araştırmalar ve yönlendirmelere uymalıyız. Canan Karatay’da bir hekimdir ama kalp ve dahiliye alanlarında uzmanlığı vardır, bizler gebeyiz ve bebek bekliyoruz. Sabah sanırım yükleme yerine insülin direncine baktırın gibi bi açıklama yapmış ama kaç kişide tutabilir? Benim insülin direncim tavan ama şekerim toklukta 30a düşüyor, şeker hastası olmadığım halde şeker hastası gibi besleniyorum ki. 30 şekerle yükselteyim diye bırak 2 dilimi 20 dilim falan yemem gerek heralde.. Hadi bunada bi çare bulun, bi açıklama yapın.. Kısacası herkes şahsına münhasırdır, her doktorun dediği herkes için geçerli değildir 🙋🏼♀️