40+2 olarak sonunda doğumum gerceklesti.
Oncelikle ikinci dogumum. 40+1de kasiklarimda inanilmaz derecede baski hissettim. Lavaboya gittigimde nisanim gelmisti. Ve sancilarim basladi. 23 den 12ye kadar 15 dk araliklarla hafif kasilmalarim oldu. Sancilarim artana kadar uyuyayim nasil olsa siddetlense uyanirim diye dusundum. Sabah 4e karsi kendimi uyandirdim sancilarim ne durumda diye sancilarim vardi ama belli bir duzeni yoktu henuz bazen 15 bazen 10 bazen 8 dkda bir geliyordu.
Annemi arayip haberdar ettim 7 gibi hastaneye gittik o arada sancilarim duzensiz yine 3 dkda bir 5 dkda bir 8 dkda bir sekildeydi.
Doktor muayene etti ve 1 cm acikligimin oldugunu eve gidip sancilarimin belli duzene oturmasini istedi. Ve bebegin bayagi geride olduğunu soyledi
Evime geldim. Saat 12 gibi sancilarim 5 dkya düştü. Saat bir bucuga kadar bu sekilde takp ettim hastaneye gittim.
Hastaneye gittigimde dogum icin yeterli acikligini var 6 7 cm acilmaniz var. Yatis kabul ediyormusunuz diye soruldu. Kabul ettim.
Direkt dogum haneye cikarildim. Ve apar topar doguma girdim. Tam acilma olmadigi icin herhangi bir ikinma hissim yoktu bebegimde zannimca epey yukaridaydi. Sanci geldikçe surekli ikinmami istediler o arada bebegi cekmeye calistilar surekli.
Ikinma hissiyatim olmadığı icin dogumum yarim saati buldu bayağı zorlandim. Doktor ve ebelerun hepsi cok iyi ve ilgililerdi. Ben yapamıyorum galiba dedikce beni azarlamadan surekli hayir yapiyorsun diye teselli ettiler. Zordu Ama sanci surecinin uzamamasi acisindan bi yandan iyi oldu. 2.45 gibi bebegimi kucagima aldim. Sadece 1 cm ic dikisim var. Bugün 2. Günüm cok şükür iyiyim. Suanlik sadece emzirdikce kasilmalarim oluyor.
Bizim hikayemiz böyle. Kartal sehir hastanesinde dogumu merak eden arkadaslar vardi. Doktorlar cok ilgili ve guler yuzluler his supheleri olmasin. Tum hamilelere kolay ve saglikli dogumlar diliyorum.