Meltemkrkmz Kızlar 34 haftalık gebeyim. Yüksek tansiyonum var. İdrarda protein bakıldı. Sonuc : 16.6 cıktı. Sizce zehirlenme başlamış mıdır. Doktora gıdeceğim zaten bı kac gun ıcınde. Burda sizlerede sormak istedim. Var mı anlayan
Derinsu2019 Meltemkrkmz rutin kontrolde mi anlaşıldı yoksa bi şikayet üzerine mi gittiniz ? Benim de bu aralar tansiyonum çıkıyor da ondan sordum
Elifoz28 Meltemkrkmz bence doktorunuza mesaj atın bilgisi olsun belki çağırabilir tehlikeye atmamak lazım
Kbryldrmr Meltemkrkmz 15 yıldır böbrek hastasıyım idrarda protein kaçagım oluyo bunun için ilaç kullanıyorum. 29. 30. Haftaya kadar hiç bir sorun yoktu hatta kaçakta düşüş bile olmuştu 35. Haftada kadin doğuma gittiğimde tansiyonum 20lerde geziyodu ve günde 4 defa tansiyon hapı içmeme rağmen. Tahliller testler yapıldı ve acil doğuma alındım bu haftadalarsa yükselmiş olması olağan yani uzun oldu kusura bakmayın
Sadriye35 Meltemkrkmz bu sonuç 24 saatlik idrarda protein sonucu mu 16.6 ben de dün verdim 24 saatlik idrar 300 un altında olması gereken değer çıkmamış sadece 7 diye bi değer çıkmış normal görünüyor bu değer ama anlamadım neden o 300 un altında olması gereken çıkmadı
Meltemkrkmz Derinsu2019 şöyle; benim 2. Gebeliğim yüksek tansiyon ve idrarda protein kaçağı ile erken doğum oldu 35 haftalıkken. Gebelik zehirlenmesi yaşadım. O yuzden suan hersey daha kontrollü gıdıyor sureklı kan ısrar vs verıyorum. 3. Gebeliğim bu arada. Dun doktorum tekrar ıdrarda protein testı istedi bıde kultur aldı. Sonuca bakayım dedim 16.6 cıkmıs. Sizin tansıyonuz kaça çıkıyor. Kacıncı gebelık.
Derinsu2019 Meltemkrkmz benim de ikinci gebeliğim ilkinde de alfamet kullandım 16 çıkıyordu tansiyonum, şimdi 27 haftalığım 13-14 lerde şuan
Huzur123 Meltemkrkmz geçmiş olsun yaa gebelik zehirlenmesi tekrar mı ediyor diğer gebeliklerde benim de bebeğim gebelik zehirlenmesinden erken doğdu
Meltemkrkmz Derinsu2019 bende gunde 3 kere alfamet ve ecopirin kullanyrm. Tansiyonun 14-9 üstüne cıkmasın cnm cok dikkat et.
Kubratikis37 Benim tansiyonum yok ama idrarda protein 1 çıktı ben de dün öğrendim muayene için pazartesiyi bekliyorum çok korkuyorum pek bilgi sahibi de değilim açıkçası
Meltemkrkmz Elifoz28 korkuyorum acıkcası yatıs yapacak dıye. Dıger oglumda boyleyken hemen yatıs yapıp 3gun ıcınde dogumu baslatmıstı. Cuma gunune randevu aldım guttıgımde kesin yatıs yapar artık 😔
zumradmr_11 Merhaba gecmis olsun haftaniz cok guzel bence bende gebelik tansiyonu ile savasanlardanim 34 haftada kendi istegimle dogum yapmayi dusunuyorum
Meltemkrkmz Kubratikis37 tek başına idrarda proteinin çok ehemmiyeti yok korkma kuzm. Protein ile bırlıkte Yuksek tansyon ödem şişlik eşlik ederse işte o zaman kırmızı alarm. Sen yınefe tansyon takıbı yap her gun ❤️
Meltemkrkmz Kbryldrmr cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim öncelikle 🍀 doktorum da 24 saatlik idrar testi istedi o yapılcak. 300 Gr ustu cıkarsa dogum ıcın hazırlık yapılacak. Sızede çok çok gecmıs olsun 🍀🌺
Kbryldrmr Meltemkrkmz evet benim ne 300 ne 500 tam 4980 çıkmıştı 😃 çok şükür zor günleri atlattık şuan 3 yaşında bi tosunum var 😃 sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah
Meltemkrkmz Kbryldrmr ayyy benımde 3binlerdeydi ikinci gebeliğimdee cok zor dogum olmustu. Şuan oğlum 3.5 yasında 🥰☺️ Allah’ım tum evlatları korusun kollasın aminn 🤲 🍀 guzel dıleklerınız ıcınde cok tesekkur ederim 🥰❤️
Meltemkrkmz Sadriye35 valla en son 16-10 u gördum canım. 2şer 2 şer tansıyım halı verırlerdi bana. Gunde 8 tane içerdim. Serum taktılar hatta ama yok dusmedı. Artık gozlerime bobreklerıme vurunca bıde balon gıbı şişincr acilen dogumu baslattılar. 2 gun e kalmadan dogurman lazım yoksa senı kaybederiz demsti doktor
Meltemkrkmz Sadriye35 benım ısrar spot kuzu . Daha 24 saatlıj bakılmadı. Cok guzel o zaman sızın demekki kacak yok 300 ün altındaysa
Meltemkrkmz Huzur123 cok tesekkur ederim. Bu 3.gebeliğim ne yazık kı bundada yasıyorum aynı sorunları. Siz kac haftalıkken dogum yaptınız. Kuvoze gırdmı bebegınız. Ben doguum yaptıktan sonra da yogun bakımda yattım 4 gun. Tansıyonum dusmedı