EmirEliz Merhaba arkadaşlar. Genelde hastaneden pusetle taburcu olunuyor. Ben bu konuda endişeliyim biraz. Yenidoğan bebek pusete koyulabilir mi? Oturur pozisyon olduğu için tereddüt ettim. Sağlık açısından baba uygun gelmedi. Sizin fikriniz nedir ?
mor_menekse EmirEliz herkes öyle yapıyor zararlı olsa yapılmaz diye düşünüyorum. Doktorda söyler zaten bı sakınca olsa tam oturur pozisyon değil diye biliyorum henüz puset almadık 😊
Dbe24 EmirEliz ben altına destek olsun diye ince mnder koymuştum düzleştirmiştim öyle yapabilirsiniz içiniz rahat etmezse eğer ama puset anne karnında gibi hissettirdiği için öyleymiş
HilalEyce EmirEliz bazı pusetler çok dik bazıları biraz daha yatar pozisyonda ona göre alabilirsiniz.
EmirEliz mor_menekse sen de haklısın. Sakıncası olsa tavsiye etmezler. 😊 ilk çocukta böyle şeylere hiç takmazdım. Bu aralar biraz evhamlıyım sanırım
haklisinesracim Eslemim34 devlet hastanesi ise pusetsiz çıkışa izin yok. İlk cocugumda da puset sordular pusetin kemerini baglatip öyle taburcu ettiler yoksa bebeğin çıkışına izin veremiyoruz dediler
haklisinesracim EmirEliz altına puset minderinden al aşırı rahat oluyot zaten gazını bile kolay çıkartıyor bebekler pusetteyken. En rahat pozisyon puset pozisyonu canim
Tontikannesi haklisinesracim ilkkez duyuyorum gelinimiz devlette doğum yaptı gayet kucağına alıp çıktı kimeneki benim çocuğumu nasıl çıkarrdığımdan
Deletedmom_7156 haklisinesracim ilk defa duydum bunu etrafımda devlette çok doğuran var ama kimse böyle birşeyle karşılaşmadi şaşırtıcı yada hastaneden hastaneye fark ediyor
Eslemim34 haklisinesracim İlk defa sizden duydum😳 onlara ne nasıl çıkartırsam çıkartırım kimse bişi diyemez😬
Merrygirl EmirEliz ben içine ekstra puset minderi aldım ortopedik o bel oyuntusunu destekleyip yatar pozisyona getiriyor benim içimde rahat etmedi direk yatırmayı çok dik çünkü 🤷🏻♀️
Ozlm0916 EmirEliz valla bende öyle puset alacaktım çok heves etmiştim banada bebege zararli sırtına felan dediler diger düz pusetten aldık uzun olanlardan
Melek63 EmirEliz Çok kullanışlı tavsiye ederim. İlk 6 ay çok ihtiyacınız olacak hem sıcak hava hem soğuk için. İlk bebeğimde kullandım bir zararını görmedim ikincide de kullanacağım inşallah
haklisinesracim Tontikannesi hastanenin kalitesine bağlı canım kurallara uyan hastanelerde böyle oluyor.
Deletedmom7373700 EmirEliz puset değilde bazı bebek arabaları var. Böyle yataklı gibi. Travel sistem bebek arabası deniyor sanırım. Onla çıkarmayı düşünüyorum ben. Biraz büyük olabilir belki ama olsun 😂 en azından yatar pozisyonda çıkacak.
Kvrckmom EmirEliz pusetin içine konulan o minderleri önermeyen doktirlar da var. Ortopedik yapısını bozuyor diye. Sürekli içinde yatırılmazsa bir sıkıntı olacağını sanmıyorum. Ama ben de sürekli düşünüyorum hastaneden gelene kadar bile bir yerleri ağrır mı diye 😅
mirage333 EmirEliz zararlı olsa neden böyle birsey uretilsinki. Icerisinde minder var zaten benim aldigimin oturur degil yatar pozisyonda o minder ile.
Mrv135 EmirEliz Yenidoğan pedi satılıyor onlardan alabilirsiniz. Bana da görümcem puset verdi içi çok derin ve kılıfı çok ince o yüzden ben de içine öyle bir şey alıcam.
haklisinesracim Eslemim34 canım onlar sağlam teslim ettik demek için böyle yapıyorlar 50 cmlik bir bebeği tecrübesiz bir ebeveyn gayet de düşürebilir. Bizzat abim ikinci cocugunu düşürdü kucağında taşırken daha 1 aylık bile değildi çocuk sarmış battaniyelere kış bebeği diye kaymış gitmiş alttan çocuk. Tutmak zor yani. O sebeple puset veya pusetin takılabildiği bir araba ile götürmenize izin veriliyor.