dilaravh Bebeğim uyurken hep sıçrıyor, ikinir gibi kasiyo kendini uyanıyor sonra ağlayıp biraz emip tekrar uyuyor sonra yine aynı döngü coook yoruldum bu normal mi acaba
Ecenur1 dilaravh ıkınıp kasılması gazdan dolayıdır canım benimki de ya sıçrayarak ya da ıkınarak uyanıyor Du sıçramanın sebebi kolu falan hareket edince korkuyor lar onun çözümünü kundak yapmakta buldum ama gaz sorununu malesef geçiremedik
hcrhcrhcr dilaravh normal tabi sanırım henüz çok yeni gaz sancısı var bebeğimizin büyük ihtimalle isterseniz ellerinizi ısıtarak kardina masaj yapın bununla birlikte o minnak bacakları karnına hafif hafif bastırın yanlara doğru açarak çekin bu işlemi sıcak bir ortamda yapın evinizde cam açıksa kapatın bebeğin üzeri açık kalmasın küçücük bir soğuk alması bile gaz yapar emerken gaz oluşur mutlaka gazın cikmadini sağlayın bu arada kakasinin takibinde yapın uyusun da büyüsün maşallah pırtlasinda uyusun inşallah Allah kolaylık versin size 🥰
Esmk dilaravh normal canım çiş sinyalleri bunlar.Çişi geliyor kendini kirletmek istemiyor ağlıyor sen de kalkıp meme veriyorsun emerken acil durum kasları devreye girip idrarı boşaltıyor sonra yerine koyuyorsun emdiği için yine çişi geliyor kısır bi döngü bu.Çözüm olarak bi kez altını açıp çişini o şekilde yaptırmanı öneririm.Memede de olabilir altına bi leğen koyabilirsin.Sonra uyur beklersin çişi gelince uyanıp leğene yapıp geri uyur emzirmene gerek kalmaz tekrar
esn46kyy dilaravh Sanırım uyutmadan önce gazını çıkarıp yarım kundak yapman gerekiyor. 😊 Bende tecrubesizim ama sıçrama nedeni kollarını hareket ettirin de korktuğu için diyor herkes 😊
hcrhcrhcr dilaravh kurban olurum onu veren Allah’a internette herşey yazıyor zaten takılma sen duanla birlikte bebeğini rahatlatmaya çalış epilepsi gelip geçen yada emzirince durdurulabilir ek birşey değil onu saniyelerce hatta dakikalarca kasılmış vaziyette bırakır o durumda bile sakinliğini korumalı çocuğunu kayda almalı ki doktora göstermelisin onun sakinleştirici gördüğün anda nazikçe vücudunu kotrol et çok uzun sürerse alıp hastaneye götüreyim değil ambulans çağırayım de çünkü epilepsi de kasılma esnasında oluşabilecek eklem zararlarına bazen anne baba sebep oluyor ama anlattığın gaz sancısı benim sıpa da ilk dönemler bana az çektirmedi şimdi ikincisi nasıl olacak bakalım
dilaravh hcrhcrhcr nasıl lluyorybiliyoe musun uyurken bı anda kasiyo kendini sonra geri birakiyo sonra tekrar kasiyo geri birakiyo çok üzülüyorum 😔 karnını cekiyo ve ellerini sıkıyor yukarı kaldirip sonra birakiyo tekrar yapıyor sonra da uyanıyor emziriyorum geri uyuyo sonra yine aynı döngü
Lavinyaa8 dilaravh benim yeğenim de doğduktan bir hafta sonra sıçramaya başladı ama o bayağı sıcriyordu normal değildi o epilepsi çıktı bu hastalıkta erken teşhis çok önemliymiş bebeğinizi gözlemleyin anormal dereceden sıçrarsa bir doktora gözükmekte fayda var ne olur ne olmaz
Huzur_2 Benim bebek de hırıltı sesi çok var meme emerken sanki gırtlaiı yırtılavak gibi ses çıkıyor sırt üstü yatırınca aynı şekilde kendimi sıkınca da bazen duruyor nefes almayıp bir anda tekrar o hırıktıı bu durumu yaşayan var mı