ztrkk canım tabiki doğum sancıları zor yani şöyle düşün beline birden bir sancı giriyor 15-20 saniye senin nefesini kesiyor resmen kırılmış gibi ağrıyor sonra geçiyor sonra tekrar giriyor sonra tekrar geçiyor açılman ilerledikçe ve 10 cm e ulaşınca zaten o sancı hiç gitmiyor hep belinde kalıyor işte o an çok zor. Sonra doğum masasına geçiyorsun doktorun ıkın dediği zaman derin nefes alıp son kuvvetinle afedersin kıçını yırtarcasına ıkınırsan 3-5 ıkınmada bebeğin kafası çıkıyor bu kısımlar hiç zor değil sonra bebeğin kafası çıkınca vücudunu doktor çekip çıkarıyor zaten daha sonra karnına bastırarak yavaş yavaş eşini çıkarıyorlar o da zor değil ılık bir his sadece kesilip dikilmek de zor değil sadece sancı anı çok zor onda da ağlayıp bağırıp kendi kendini yerlere atıp paralarsan ıkınmaya gücün kalmıyor zaten benim ilk öyle oldu ağladım kendimi yerlere attım beni sezeryana alın diye yalvardım sonuç olarak ıkınamadım yeterince ve karnıma bastırarak çıkardılar ölüyorum zannettim iyi ki de normal doğum olmuş sonrası çok rahatlık. Ama ikincide derin nefes alıp verdim bol bol dua ettim kendimi yormadım be çok kolay bir doğum oldu yani ağlasan da beynine bunu çekmek zorundasın hepsi geçecek sakin ol sinyalleri vermek gerekiyor