Esraasamet İyi akşamlar ferritin değerim 1.3 çıktı damardan demir yüklemesi yaptırmam istendi acile gittim yapmadılar dahiliye doktoruna yönlendirildim.Hafta içine kaldı maalesef yaptıran var mı, tehlikeli mi .35 +2 haftalığım
Nurtenahmet Esraasamet ben hamile olmadan önce düzenli 6 ayda bir yaptırıyordum. Bende alerji yaptığı için dahiliye doktorum alerji iğnesi vurduruyordu öncesinde. Fakat bir anda toparlıyordum yüzüme bile kan geliyordu. Gebelikte nasıl oluyor bilmiyorum ama gerçekten ben faydasını çok gördüm. Size de geçmiş olsun 🥰
La_Liberte Esraasamet ben ilk defa ilk gebeliğimde gebe olduğumu bilmeden yapmıştım. Maalesef bende alerji yapmıştı devam etmedim. İnşallah iyi gelir size. Ben hastanedekiler tanıdık olduğu için pandemiden dolayı hemen hastanenin karşısında eşimin ofisinde taktırmıştım. Siz böyle bir hata yapmayın gözetim altında olun alerjiden dolayı 😊
Elizzannesi Esraasamet damardan degilde direk kalcadan yaptirmami istedi doktorum 15 gün boyunca hergun acilde yaptırdım
Albanianqueen34 Nurtenahmet Nasıl bi alerji bu acaba bilgilendirir misiniz benide? Benimde böyle bi problemim varda korkuyorum ferinject verdiklerinde ciddi sorunlar yaşarım diye?
Nurtenahmet Albanianqueen34 benim yüzüm dahil vücudum da her yer kabarıyor ve kızarıyordu. Sonra da hafif kaşıntı başlıyordu. Fakat her vücut aynı tepkiyi göstermiyor tabi ki. Çok geçmiş olsun
Albanianqueen34 Nurtenahmet Teşekkür ederim. Alerji iğnesi vurulup öyle yaptıklarında herhangi bi alerjik reaksiyon gösterdiniz mi peki?
Yanne Esraasamet 32. Haftada yaptırdım 2 doz bir sıkıntı yaşamadım canım doğumdan önce bakılacak düzelmiş mi değerlerim diye çok düşük diye doktorum mecburen istedi
gizemfield Ben de taktırdım kan serumu doğumdan 1 hafta önce. Acilde gözetim altında takıldı çok yavaş verildi şükür sıkıntı olmadı. Olunca müdehale ederler canınızı sıkmayın
Albanianqueen34 Esraasamet Hamilelikten öncede ferritin değeriniz böyle düşük müydü? Benimde ferritin değerim sizinkiyle aynı ama hamile değilim hamile kalmak istiyorum ama bu düşük değerlede nasıl olur bilmiyorum? Siz hamile kaldığınızda bu değeriniz nasıldı?
Esraasamet Albanianqueen34 Açıkçası hamilelik öncesi değerlerimi bilmiyorum geriye dönük tahlillerime baktım da şu an hamilelik başlangıcında hemoglobin ferritin değerlerim referans aralığında imiş.Zamanla azalmaya başlamış sanırım doktorum fark etmedi ki bu kadar düşüş oldu 35.haftamda fark edildi
Esraasamet Albanianqueen34 Henüz başındasınız her türlü önlemini alabilirsiniz. Doktorum her gün bir parça ciğer tüketmemi ve bol yeşillik yememi tavsiye etti,ilaç değişikliğine gitti günde 2 tane demir ilacı kullanıyorum. Yine yükselmedi ama belki siz de ise yarayabilir. Geçmiş olsun şimdiden umarım şifa bulursunuz
1canibrahim Esraasamet canım içbie tehlikesi yok asıl yaptırmazsan ileriki zamanlarda kötü olur bende aldım seruma kattılar. Bir hafta sonra gel 2nciyi takacaz dediler gittim tahlil verdim 2ncisini takmayıp ilaç yazdı. Yani korkma. Allah şifa versin