NamelessWarrior merhaba canım. Benimde ikizlerim olacak kısmetse ama doktorum ile bu ikili üçlü ve dörtlü testler konusunda görüştüğümde , ben bir hekim olarak yalnızca ticari amaçlı buluyorum. Sebebi de elbetteki sağlığımız için gerekli tetkikleri bizler de istiyoruz isteyeceğiz ama sözkonusu taramalar tek bebekte bile kesin bir sonuç vermiyorum hata payı yüksek. Yani %1 %2 gibi az bir yanılma payı olan testler değil. Öyle ki basit bir örnek vereyim x bir anneyi ikili taramaya tabi tutuyoruz . Test sonucuna göre bebek yüksek ihtimalle down sendromlu gözüküyor. Anneye durumu anlatıyoruz , doğuma kadar yaşadığı acıyı stresi tahmin bile edemeyiz. Kadıncağız doğum yapıyor bebek sapasağlam ? Veya bunun tam tersi herşey normal bebek iyi gözüküyor bi doğuyor down sendromlu. O yüzden tavsiye etmiyorum. İlla test yaptırmak istersen biraz daha maliyetli ama kan testi yapılıyor harmony diye orada kesin sonuç alabiliyorsun. Cinsiyetlerine kadar da bakıp kesin bilgi veriyorlar bebeklerin dnasından. Ama yanlış hatırlamıyorsam 2500 TL gibi bir maliyeti var. Doktorum beni bu şekilde yönlendirmişti harmony testini de yaptırmadım ben. Zaten olası bir sorun var ise detaylı usg de çıkıyor ense kalınlığından parmak sayısından parmak arasındaki mesafeden vs vs. Durum böyle canım kusura bakma biraz uzun oldu nihayetinde son karar yine senin 😊