Annekuzusu_Ayaz canım aslında teknik açıdan suni sancının normal sancıdan farkı yok, sadece kendi sancın olunca süreç biraz daha yavaş ilerliyor ve sancılar daha uzun aralıklarla gelmeye başlıyor zamanlar şiddetleniyor ve sıklaşıyor. Suni sancıda baştan itibaren daha sık ve biraz daha şiddetli sancı yaşıyorsun. Belki avantajlı yanı daha hızlı ilerlemiş oluyor bir de o kadar sancıya sütün daha hızlı geliyor, benim tecrübem öyle. Eğer suni sancı alırsan yine de imkanın varsa sıcak suya gir duşa veya direkt suyun içine. Yoksa da seni rahatlatacak bir pozisyon bulup o şekil durabilirsin sancı esnasında. Yine de sancı başlaması için ben bir tarif yapmıştım onu yapabilirsin, 2 bardak suda 7 hurma kaynat, sonra içine 3 karanfil ve yarım çubuk tarçın koy, ılıyınca tüket gün içinde. Her gün tazesini yap tekrardan. Ben vajinal buhar banyosu da yapmıştım ama biraz riskli olabilir, ben doğuma kanama ile gitmiştim, önemli bir şey değildi ama sanırım bu sebep olmuştu, bayaa yumuşatmıştı o kısımları 😬bir de tabi Allah korusun buhar sonuçta dikkatli olmazsan yakadabilirsin kendini kaynar suyun karşısında 😬neyse işte benim de hiç sancım yoktu bu şekil biraz başlamıştı ama doktor yine de suni sancı verdi 🤷🏻♀️Eğer suni sancı alıp da zorlanacak olursan 4/8 nefesi(4 sn de alıp 8 snde veriyorsun) yapabilirsin sancı geldiğinde; bir diğer yöntem de kesikli nefes, 3 sefer kesikli nefes üfleyip “üf üf üf” diye sonra 1 tane uzuuun bir nefes üflüyorsun, zor ama bir şekil geçiyor Allah’ın izniyle. Bir de bağırmaktan çekinme eğer ihtiyaç duyarsan bağır gitsin, kimseden de çekinme kolay bir şey yaşamıyorsun sonuçta o anda, ben sancı başlarken AAAAAA diye bağırmaya başlamıştım sancı sonuna kadar, işe yaramıştı gerçekten, hem böyle aaa ooo diye yuvarlak harflerle bağırmak açılmayı da hızlandırıyor. Bir de eğer sana gerçekten destek olabileceğini düşündüğün biri olursa yanında çok iyi olur, kasılmalar esnasında “bravo, harikasın, süpersin” gibi şeyler söyleyecek biri :) bir de açılmaya çok takılma olur mu, bazen çok yavaş gidiyor gibi olup biran da tam açıklığa çok yaklaşabilirsin. Çok zorlanmaya başladığın zamanlar da genelde sona çok yaklaştığın zamanlar oluyor :) ve gerçekten doğduktan sonra iyi ki diyorsun :) inşallah hakkında hayırlısı olsun gönlünden geçen bir şekilde evladını sağlıkla kucağına al :) Allah yardımcın olsun canım :) bazı dualar da var kolay geçmesi için, onu da etrafındakilerden rica edersin okusunlar senin için :) Bir de inşallah hayırlısıyla normal doğumla sağlıkla alırsın bebeğini kucağına ama inan ki önemli olan sağlıkla kavuşmak, ben şuan riskli bir gebelik geçiriyorum ve gerçekten çocuk sağlıklı sıhhatli olsun doğsun da da gerisi önemli değil modundayım. Her şey gönlünce olsun 💐