Annekuzusu_Ayaz canım bana da açılman yoksa sezeryan yapalım açılman varsa suni ile planlı normal deneyelim demişti. hiç açılmam yoktu. 2 gün kadar squat- pilates topu egzersizi yaptım ciddi şekilde, sonra kontrolde 1 cm açılmam vardı. sabah 7 de yatış istedi suni ile başlayalım dedik. o gece ben yine pilates topu sıcak duş squat ve ev temizliği yaptım 🙈 gece 4 te kendi sancılarım başladı çok hafif şekilde ve nişanım geldi çok şükür. sancılardan
emin olunca hastaneye geçiş yaptım açılmam 2 cm olmuştu, sabah saat 6.30 a doğru çok hafif suni başlattılar. çok acıdı mı evet acı çektim ama o kadar hızlı açılma oldu ki, en fazla 1 saat acı çektim. epidural istedim, o hazır olana kadar sen çoktan doğum yaparsın açılmaya yetişemiyoruz dediler. 2 ağrı kesici vurdular ağrım epey hafifledi. hastaneye yatış yaptıktan sonra 3 saat içinde bebeğim doğdu, ve bugün 2 günlüğüz ;) sancı geldiğinde nefes egzersizi yapman
çok önemli o zaman daha rahat karşılıyorsun sancıyı. ben sürekli nst ye bağlı kaldığım için hep yattım hareket edemedim, bence yürüme imkanın varsa kesin yürü ve sancı anında çömelip kalk. çok uzun yazdım kusura bakma. Allahım inşallah hayırlı doğum nasip etsin, sağlıkla al bebeğini kucağına.