Papatyamm1 ilk gebeliğim ama çevremde o kadar çok ayıramayan var ki hala yanından. Çoğu 3 yaşına kadar yanında tutmuş ; şuan 5 6 yaşlarında hala aynı odada uyuyorlar ve tekrar hamile, muhtemelen bebek doğunca da topluca aynı odada yatacaklar bana hoş gelmiyor. 5. aydan sonra ayırmayı düşünüyorum, zaten odalarımız yanyana evde küçük olunca duymama ihtimalim yok. Özel alan olarak gördüğüm için de yanımda bebek çocuk istemem bir zamandan sonra eşimde bende aynı fikirdeyiz rahat edemeyiz, bir adım uzağımda olacak ve annelik iç güdüsüyle sürekli kalkıp bakarım zaten. Yatak odamda bile beşik koyacak yer yok aslında bu yüzden seviniyorum da mecbur erken ayırmak zorunda kalırım diye. İleride zorlanmak istemiyorum çevremdekiler gibi, fazla düzen insanıyım ben. Erken aylarda ayırıp aşırı memnun örneklerde var çevremde, bence en iyisi. Ayrıca pat diye gecenin bir yarısı yan odaya postalayacak halimiz yok, önce gündüzleri kendi odasında yatırmak alıştırmak gerekiyor, formülleri yöntemleri var ondan sonra zorlanma olmuyor, arkadaşımın bebeği 6 aylık bile değil, kendi odasına öyle alıştı benimsedi ki başka yerde zor uyuyor.👌🏻🤗