menuder benim ilk gebeliğimde 32. Haftam okulun kapanmasına denk geliyordu ve sigorta pirimim 12 gün eksikti. Eşim iş yerinde sigortalı gösterdi 1 aylık prim yatırdı doğum parası alabildim. Şuanki gebeliğimde 32. Haftam Mayısın 2. Haftasına denk geliyordu. Niyetim 37. Haftaya uzatıp çalışamaz raporu almaktı ama kanamam oldu erken doğum riskiyle atar topar okuldan ayrıldım. Sigorta primim tamdı ama sigortadan düşürdüler tabiki. Eşim yine iş yerinde sigorta yaptırdı. Yani şöyle söyleyeyim 10 gün arayla okuldan ayrılıp başka yerde sigortam başladı. 32 haftalık olduğum için de çalışamaz raporu aldım hemen. SGK’yı aradım durumu anlattım şaibeli durum olduğunu söyledi. İki iş arasında çok kısa bir süre olduğu için. Rapor bitimi sonrası aktif olarak çalışıyor olmasam faiziyle geri ödemem gerekiyormuş. Halbuki bütün hamileliğim boyunca çalıştım almak en doğal hakkım ama şaibeli buldular. Mecburen doğum sonrası rapor bitince sigortam devam edecek. Demek o ki okula güvenmeyin yardımcı olmuyorlar. Ben gidip ilçe SGK’yla görüşmüştüm doğum yaza geldiği için bir şey yapamayacaklarını sigortadan düşüreceklerini söylediler. Siz de başka yerden sigorta girişi yaptırın o zaman alabilirsiniz.