Deletedmom83940 kızlar biliyorsunuzdur hepiniz Canan Karatay hocamızı kendisi biraz deli mi dahi mi çözemedim 😂 dün akşam haberlerde izledim. Canan Karatay gebelikte şeker yüklemesinin sakıncalı olduğunu savunmuş ve 15 gün meslekten ihraç edilmiş tabi sağlık bakanlığı türk tabipler birliği falan yararlı olduğunu hiç bir sorun olmadığını söylemişler hatta iş mahkemeye kadar uzamış daha sonra da mahkeme Canan Karatay haklı bulmuş şöyle ki fikir özgürlüğü adı altında takipsizlik kararı çıkarmış dosyaya siz ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında merak ettim doğrusu ?
Deletedmom_5 Deletedmom83940 Doktor neyi gerekli görüyorsa o yapılmalı. Eğer gizli şeker varsa bilinmiyorsa bu bebek içinde anne içinde tehlikeli. 2 dilim baklava yerken 1 paket cips yerken 1 bardak kola içerken düşünmeyenler doktorun önerdiği şeyden korkuyor. Hamileyken yaptırdım ve yine olsa yine yaptırırım
Aybarsss0606 Deletedmom83940 şimdi kendi düşüncemi söyleyeceğim 😂 hamileliğim de şeker testi yaptırmadım , 24-26 haftalar da suyum biraz fazlaydı düzenli ve şekerden uzak durarak normale çevirdim , şükürler olsun sağlıklı bir oğluşum var ☺️
Hapyymami55 Deletedmom83940 anlamadım smdi şeker yüklemesi zarali mi degilmi yaptırmalı mıyım yaptirmamaliyimiyim 🤔🤔
Bayancorek Deletedmom83940 Takipli olduğum doktorum neyi gerekli görürse yaptırırım. Sonradan keşke dememek için. Canan manan dinlemem ben. Gün içinde yemedikleri şey kalmıyor sonra şeker yüklemesine gelince gereksiz diyor bazı kesim. Ben gerekli görüyorum kişiye göre değişir. 👌🏻🙏🏼
Nagihannnn0606 Aybarsss0606 canım merhaba benim de suyum biraz fazla çıktı sen neler yaptın normale dönmesi için
Deletedmom83940 Hapyymami55 ben yaptırmayın yada yaptırın demedim sadece Canan Karatayın böyle söylediğini yaptıranların ne düşündüğünü sordum zaten Canan Karatay herşeye karşı tereyağına da karşıydı sonradan yiyin demişti size kalmış yaptırıp yaptırmamak
Hande1nur Deletedmom83940 Canan Karatay’ı bizzat tanırız birlikte vakit geçirdiğimizde oluyor ara ara ailecek,fikirleri gerçekten değerli ve önemli aslında şeker yükleme konusunda benide uyardı,bu konuda çok katı,şeker yüklendiğinde bebeğe zararı olduğu gibi anneye de faydası yok görüşünde,hatta bebeğe yalancı emzik vermeyede çok karsidir:) benim dr um da çok gerekli ve önemli degil zaten kan testinde az çok belli oluyor ama içimiz rahat etsin diye yapiyorz yaptırmak zorunda değilsin demişti ama eşim yaptıralım içimiz rht etsin dediği için yaptırmıştık
Deletedmom70006 Doktorum gerekli görürse yaptıracağım gerekli görmezse yaptirmayacagim. Canan karatay ablamı dinleyip yaptirmazsam ve şekerden kaynaklı bir durum gelişirse bebekte veya bende muhatabım kim olacak? Öteki türlü takibinde olduğum hekimin sorumluluğundayim. Onun tavsiyeleri benim için daha önemli diye düşünüyorum.
Deletedmom83940 arkadaşlar şunu da açıklayayım ben kimseye şeker yüklemesi yaptırın yada yaptırmayın demem böyle bir yetkimde yok zaten herkes kendince doğru olanı bilir yapar kimse beni linçlemesin sadece Canan Karatay ne söylese tepki topluyor tereyağ yemek sağlıklı değil demişti hatta bi ara sonra tüketebilirsiniz demişti ben fikirlerinizi merak ettim aynı görüşte olan var mı diye yoksa diğerleri benim haddim değil
Hande1nur Deletedmom83940 aslında yanlış bir şey de söylemiyor,şeker yujlemesine nasil karşıysa şekerli yiyeceklere de karşı
CansuDRY anne96 Aynı şey olmaz. Baklava da şekeri yükseltir ama içindeki hamur, ceviz vb.nedeniyle daha yavaş yükseltir. Yanıltıcı sonuç verir.
Deletedmom83940 Hande1nur sadece şeker değil ki karşı olduğu bi ara tereyağ vardı hatta bi ara makarna yemiceksiniz ekmek yemiceksiniz falan diyordu ondan yani 😂
haklisinesracim Deletedmom83940 ilk gebeligimde yaptirdim kimseye yaptırma demem bu sorumluluğu almam doktor ne diyorsa onu yaptırmak lazım ama o içeceği içtiğim andan itibaren ne baş dönmem durdu ne de mide bulantim yarim saat zor dayandım hemşire kanı alir almaz kustum eve gidene kadar yollarda kustum başım döndü perişan oldum günlerce onun sıkıntısını yaşadım. İçeceğin tadı çilekli soda gibi ama etkisi iğrençti. Ben bu gebeligimde başından beri hamur isinden pirincten patatesten abur cuburdan şekerden hatta ekmekten uzak durarak besleniyorum o testi yaptırmak istemiyorum
Eslem_1 Ben şekerli gıdalardan tiksinen biri olarak içmek ve yaptırmak istemedim şahsen bi problem de çıkmadı..
Aybarsss0606 Nagihannnn0606 sabah- yumurta , domates , peynir , zeytin , kaşar peyniri , maydonoz Öğlen- çiğ badem , ceviz Akşamları ise annemin çorbaları , yatarken süt veya kefir içtim , bu şekilde düzeldi 🥳
Deletedmom83940 Eslem_1 hayır daha vakti gelmedi ama tabiki ilerde bi sorunla karşılaşmamak için yaptırmayı düşünüyorum