2018 Yılında Doğum Yardımı Ne Kadar?
2017 yılının son günlerini yaşadığımız bu günlerde doğum yardımı parasının 2018 yılında ne kadar olacağı konusunda Bakanlığımız tarafından henüz bir resmi açıklama gelmedi. Bunun için burada vereceğimiz rakamlar 2017 yılı için geçerli olup, ikinci bir açıklamaya kadar 2018 yılında da ödenecek olan tutardır.
Birinci çocuk için 300 TL alabilir.
İkinci çocuk için 400 TL,
Üçüncü çocuk için 600 TL ödeme yapılmaktadır.
Açıklama : Örneğin bir annenin ilk kez bir bebeği oldu. Başvuru yapması halinde ilk çocuğu olduğu için 300 TL yardım alacaktır.
Yine bir annenin daha önceden bir çocuğu vardı. 2017 yılında da bir çocuğu daha oldu. Bu durumda bu anne 400 TL yardım alacaktır. Eğer üçüncü çocuğu ise 600 TL. Tabi birde benim gibi özel anneler vardır. Benim ikiz çocuklarım için Devletimiz 1000 TL yatırdı.
Doğum Yardımı Başvurusu Nereye Yapılır?
Doğum yardımını yapacak olan makam Aile ve Sosyal Güvenlik Bakanlığıdır. Başvuruları aşağıda belirtilen makamlara yapacaksınız.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlükleri,
Sosyal Hizmet Merkezlerine yapacaktır.
Yurt dışında yaşayan vatandaşlar Büyükelçilikler ve Konsolosluklar aracılığıyla başvurularını yapabilir.
Başvuruları bizzat yapabileceğiniz gibi, posta yada kargo vasıtası ile de yapabilirsiniz.