Her akşam eşimle yürüyüşe gidiyorduk. Cumartesi saat 7 gibi çıktık. Ben önce üst geçitteki merdivenleri 15 dk boyunca indim çıktım. Hafiften bel ağrım var ama normal diye düşünüyorum. Sonra 10 bin adıma tamamlamak için yola koyulduk önce hafiften bir karın ağrısı başladı ama ben çok erik yedim o yüzdendir diye düşündüm. Ağrıyla birlikte karnım sertleşmeye başladı ama bu arada da yürüyüşe devam ediyoruz. Bu ağrı 10 dk da 1 olmaya başladı karın sertleşmesiyle birlikte. Neyse eve geldik büyük tuvaletime çıktım ağrı geçti gibi oldu. 3 yaşında bir oğlum var baya oyun oynadık onu yatırdım akşam 10 gibi. 22.30 da tekrar karın ağrısı başladı ama su ya da nişan yok oğlumda önce nişan sonrada su gelmeye başlamıştı. Hemen dk tutmaya başladım sancılar 5 dk 1 geliyor. Banyoya girdim ılık duş aldım yattım geçiyor mu diye bekledim yok devam ediyor. Squat yapmaya başladım her sancı da çömel kalk. Sancı arasında pilates topunda zıpladım. Artık sancılar 4 dk 1 e düştü. Eşime haber verdim saat gece 1.12 de hastanedeydik. Ben epidural normal doğum istiyordum o yüzden 4 cm açıklık olunca yeterli olur diye gittim. Ebe kontrol etti 4-5 cm açıklık var bir de nst den bakalım dedi. Kalp atımı bebeğin 130 du ama bebek uyuyor epidural alırsan doğum çok uzar dedi. Şansıma kendi Dr um evlendi ve pazartesi günü dönecekti. Başka Dr çağırdılar. Epidural almadım ebe 2-3 saate doğum olur dedi ama beni nst ye bağladı kalkma dedi sancıyı yatarak karşılamak çok zor gerildim biraz tabii bir yandan da oksijen bağladı bana bebeğe oksijen gitsin uyansın dedi. Nst bitince ayaklandım her sancıda squat ve yere çömelme yaptım ebe bir kontrol etti 8 cm açıklık Dr u çağır diyorum gelecek sen merak etme daha var doğuma deyip duruyor. Ben 3-4 sefer büyük tuvaletime çıktım evdeyken o yüzden lavman da yapmadılar. En son tekrar tuvalete gittim kan geldi peçeteye Ebeye söyledik doğum başladı deyip beni doğumhaneye aldı sancıyla birlikte kontrol etti tam açıklık. Sancın gelince ıkın dedi ama Dr son dakka geldi. En son tekrar nst ye bağladılar Dr suyumu son ıkınma aşamasında patlattı ve bebek kakasını yapmış dedi. Bir yandan da Nst de kalp atımı 180 çıktı Taşikardi dedi beni aldı bir panik. Sancım gelmeden Dr ıkın diyor bebeğe bir şey olmadan bitsin doğum ama ben panik oldum 2. Doğumum aslında ama yapamıyorum diye ağlamaya başladım. Bebeği alın dedim bir şekilde ona bir şey olmasın. Ve bu arada ıkınıyorum bir yandan ama sancım yok tabi ittirmeye yatmiyor bebek resmen vajina girişinde tam çıkacakken geri kaçıyor. En sonunda ebe karnıma bastırdı Dr alttan çekti ben yapabildiğim kadar ıkındım ve bebek sağ salim çıktı. Bu ıkınma aşaması bana bir ömür gibi geldi ama aslında sadece 5 dk sürmüş eşim dk tutmuş. Bebek kakasını yutarsa diye ebe. Dr tabii ki ben panik olduk yoksa çok güzel ve kolay ilerleyen bir doğumdu. 1.12 de hastaneye girdik 2.30 da tam açıklık 2.37 de doğum oldu. Suni sancı ya da epidural yok her şey akışında gerçekleşti. Ve bebeği aspire ettiler hiç kakasını yutmamış yani beni o kadar zorlamasalardı kendi sancım geldikçe ıkınsaydım her şey daha kolay olacaktı. Benim ilk doğumumda bebek çıkarken iğne vurup peşine de kesi atılmıştı ama bunda o panikle Dr iğne vurmadı kesi de atmadı arkaya doğru yırtılma olmuş ama çok değil 4 dikişlik. Dikişler ilk günlerde tabii ki acıyor ama asıl bende o zorla ıkınmaktan hemoroid ve makat şişliği oldu oturup kalkmak işkence resmen. Çok şükür bebek sağlıklı doğdu o yüzden bu acılara değdi diyorum. Aslında bu seferki doğumda özel hastaneye gittik her türlü imkan mevcutken yine sonuna kadar acıyı hissederek bir doğum oldu oysaki prenses doğum yapacaktım acı çekmeyecektim ama oldu bitti artık. Her doğum kendine özgü lütfen gözünüz korkmasın Rabbim iyi insanlarla karşılaştırsın ebe de Dr da çok önemli. Ultrason da minyon demişti Dr um daha 4 gün önce 2600 ölçmüştü bebek 3.110 Gr doğdu bir de bu konu var kiloyu takmayın yanılma payı çok var cihaz kaliteli ve özel hastane olmasına rağmen yanlış ölçülmüş.