Miatabby ben de pkosluyum. Ve ergenliğimden beri teşhisimi doktor koymuştu. Düzensizdi adetlerim ve uzundu döngüm. Ergenlik devam ettikçe ve büyüdükçe farkettimki bunu tek düzenleyen şey sağlıklı kalmak. Diyet ve spor. Çok kiloluydum. Kilo verdim. Zayıf bir kız değilim ama sağlıklı bir balık etli oldum en azından. Yağ oranımı düşürdüm vucudumdaki. Döngüm uzundu ama düzenli sayılırdı. Evlendim 2. Yılda bebek istedik ben acaba ne kadar deneriz diye düşünürken 2. Ayda denememizde hamile kaldım. Tam yumurtlamama denk gelmiş ve sadece 2 tane korunmasız ilişkimiz olmuştu. Biri ayın başı biri ise sonunda. İlk doktor muayenemde aynı senin gibi 6 haftalık olması gerekirken, kese boştu alttan muayenede sadece yolk kesesi görünüyordu. Doktor boş gebelik üzerinde durdu. Ama ben inanmadım, çünkü adet döngüm uzundu klasik cetvelin dışında değerlendirilmeliydim. Nitekim sonra bebeğim büyüdü ve 18 haftalığız. Ayın sonuna gelen o birleşme benim yumurtladığım zamandı dolayısıyla geç döllenmeydi.
Sen de canını hiç sıkma. Polikistik kistler büyümez, dökülmez, çogalmaz. Bu bir insanın kahverengi ya da mavi gözlü olması gibi birşey. Biz pkosluyuz. Bunun bilinen bir ilaç tedevisi yok. Bunun tedavisi daha doğrusu bunun üstesinden gelmenin yolu onu kabul etmek ve barışmak. Sağlıklı kalmak, hem kiloyla hem yağ oranıyla hem hareketli sporun olduğu bir hayatla. İnan tüm bunlarla pkosun etkilerini insan baskılıyor. Her pkosta aynı değil. Vucuda etkileri çeşit çeşit. Adet görebilen bir pkoslu musun? Böyleyse hatta hiç endişe etme. Benim yılda 2 kez adet görebilen pkoslu arkadaşım bile işlemsiz gebe kaldı.
Stres yapmayın lütfen (pkos semptoplarını artırır, kısır döngüye sokar seni)
İnançlı kalın, pozitif düşünün
Sağlıklı beslenmek bizim için herşey,kilo düşmanımız
Spor hep hayatımızda olmalı hareketli bir hayat
İnositol başta olmak üzere başka içeriklerle desteklenmiş yumurta sağlığı için uygun vitamin takviyeleri alabilirsin(eczacıyım.)
“ Doğurganlığın sorumluluğunu üstlenmek” bu kitabı dikkatle okuyun, her kadın okumalı.
Bu kitabın yardımıyla da yumurtladığınız zamanları tespit edebilir hale gelebilirsiniz.
Size çok yardımcı olur.
Eşinizin desteğini isteyin ve sağlıklı, sıklığı düzeni olan birliktelik.
Boş gebelik içinde kürtaja hemen yönlenmeyelim, bazı doktolar böyle dese de. En azından 10. Haftaya kadar kişi iyi hissediyorsa daha fazla beklenilmeli. Boş gebelik değil, geç döllenme olabilir. Ki Pkosluların çoğu için geç döllenme olası.
Allah sağlıklı sıhhatlı hayırlı bir evlat nasip etsin, en hayırlı zamanda inşallah.