Merhaba kızlar biraz geç oldu ama doğum hikayemi sizlerle de paylasmak istedim. Bayramin ilk günü bayram şekeri olarak dünyaya geldi oğlum. 🥰 Dışarıda yürüyüş yaptım sonra eve geldim biraz dinlenmek için uzandım ve yatakta dönerken bı anda sızıntı şeklinde suyum geldi. Uzanırken gelmiş aslında ilk suyum az az geldiği için anlamamışım. Formdaki deneyimli annelere sordum suyum bı anda çok gelmeyince bilemedim sonra suyun olabilir dediler onların tavsiyesiyle bir saat evde oyalandim daha doğrusu sancım gelir diye bekledim ama sancı gelmeyince hastane gittim. Hastaneye gittiğimde akşam 7 buçuk falandı. Acilde muayene oldum 3-4 cm açılma olduğunu soylediler suyum geldiği için yatış verdiler ve benim doğumdan 15 gün önce zaten 2 cmlik acilmam vardı üstüne bide nişanım gelmişti. Nsteye bağladılar kan, idrar testi derken 8 buçuk gibi doğum odasına çıktım açıklık 5cm. Nsteye bağladılar tekrar ama bende sancı hiç yok. 21:30- 22:00 gibi suni sanciya başladılar. Suni sancı verdiler ama nstede yine çok fazla sancı çıkmadı. Ebe geldi sancı çok yok dedi ama ben sancidan kivraniyorum. Ebeye çok fazla sancım var dedim ebe açıklığı muayene etmek için eşimi diğer odaya aldı ve o sira doğum başlamış. Eşimi hemen apar topar dışarıya çıkarttılar ve doktor geldi. Suni sanciyla acilmanin ilerlemesi bir saat falan sürdü ebe bile şaşırdı doktora sancı çıkmıyordu dedi. Doğum için Önce secde pozisyonuna getirdiler beni bebek kanalda ilerlesin diye sonra sırt üstü yattım. İkinmayi beceremedim çok fazla bağırdım acıdan doğumum o yüzden biraz geç ve zor oldu doktorları falan çok zorladım. Ben ikinamayinca ebelerden biri yatağa çıktı karnıma baskı uyguladi ve ikinmayi tarif etti. İkinirken sesin çıkmayacak diğerleri ıkınma değil dedi. Ebenin tarif ettiği gibi yaptım ve onunda yardımıyla iki doğru ikinmayla oğlumu 23:23 de kucağıma verdiler. Kesik atmak zorunda kaldılar dikiş sayısını bilmiyorum söylemediler. Bu arada Konya Şehir Hastanesi’nde doğum yaptım orada doğum yapmayı düşünen varsa gönül rahatlığıyla doğum yapabilir özel hastane gibi ilgilendiler ebelerde doktorlarda çok sabırlıydi. Ben yapamıyorum diye bağırırken bana yapabilirsin, yapiyorsun bebeğin saçını göruyoruz az kaldı diye sürekli teselli verdiler. Uzun oldu hakkınızı helal edin kızlar🙏🙏