Ozlm0916 ArasBulutun_annesi kan uyuşmazlığından bahsediyorsun sanırım onu yaptırman gerekiyor doktorun söylemedi bende 3 gün önce yaptırdım doktorum 28 haftalıkken ilk doz vurulacan doğumdan 72 saat sonrada 2. Doz dedi
dnz_dnz ArasBulutun_annesi neden yaptırmadınız ki? Sizi korkutmak istemem ama çok tehlikeli, direkt bebek kaybına yol açabilir ya da size zarar verebilir
Deletedmom7373700 ArasBulutun_annesi niye yaptırmadınız peki ? Doktorunuz falan bişey demedi mi hiç? Kan uyuşmazlığı yüzünden de gitmişsiniz sanırım saha önce. Postunuzda okudum. Keşke iğneyi yaptırsaydınız 🥺 geciktirmeyin bence hemen. İlk fırsatta doktorunuzla konuşun
Altntp dnz_dnz benımde o konu hakkında hıc bılgım yok yenı ogrendım hatta doktorda hıc bısey söylemedi 31 haftalığım sımdı yapsam olurmu
sunset_momy dnz_dnz eşimle kan uyuşmazlığımz yok die biliyorum aşıya da gerek yok değilmi? Henüz 24. Haftalığım bu kan uyuşmazlığı beni korkutuyo eşimin kan grubundan pek emin değilz
dnz_dnz Altntp sizin kan grubuz negatif eşinizin pozitif mi? 28. Hafta diye geçiyor iğne için ama hala yapabilirler. Sizi neden kimse bilgilendirmedi acaba. Benim doktorum en baştan söylemişti. Bir aile hekiminize ya da doktorunuza sorun en kısa zamanda siz. Kanamanız falan yoksa bir şey olmaz inşallah. Tedbiren yapılıyor
Esyusil Altntp evet hemen yaptırın 28 de yapılmasının nedeni her an doğum olabilir diye sanırım siz en yakın zamanda yaptırın
Ervaannesi sunset_momy bende merak ediyorum bu konuyu. Benim de doktorum hiçbişey söylemedi sormadı bile. 30+2yim 🤦♀️
Ozlm0916 sunset_momy kan uyuşmazlığı olan herkese vuruluyor doktorun bilgilendiriyor zaten seni gebeligimin basinda tespit edildi 28 haftalıkken vuruldum bide dogumdan sonra vurulacam bence sizinde uyusmazliginiz varsa ihmal etme kesinlikle yaptır ben özelde yaptırdım ignesini biz aldık onlar vurdu
Pheebs sunset_momy Sizin kan grubunuz pozitifse endişe edecek bir durum yok diye biliyorum ama yine de daha iyi bilen biri varsa yardımcı olur
dnz_dnz sunset_momy sizin kan grubunuz negatifse eşinizin pozitifse kan uyuşmazlığı oluyor ve 28. Haftada iğne yapılıyor. Bebek pozitif doğarsa doğumda anneye bir iğne daha yapılıyor. Bunun dışında kanama olmazsa başka iğneye gerek yok. Kanama olursa ekstradan yapılıyor. Sizin pozitifse yani eşinizin negatif ya da pozitif olmasının hiçbir önemi yok. Kan uyuşmazlığı olmuyor o zaman. Sizin pozitif mi?
Deletedmom7373700 sunset_momy sağlık ocağında gidip kan grubuna baktırabilir eşiniz. Kısacık bi işlem zor bişey değil. En azından emin olursunuz içiniz rahat eder
Pheebs Ben 28. Haftamdayim yeni yaptırdım. Yaptırmayanlar doktorunuza bu konuyu mutlaka sorun bence çünkü sizin vücudunuzun bebegi yabanci madde olarak algılayıp atmaya çalışması gibi bir durum ortaya çıkabiliyor kan uyusmazliginda Allah korusun.
Cansu0101 ArasBulutun_annesi bende geçen hafta oldum bu kkan uyuşmazlık yüzünden Bi bebeğimi kayıp ettim yani bilmiyorduk her gitiğimde doktoruma söylüyordum ve geçen hafta vuruldum 3 saat yatış verdi gönderdi yaptırmam gerekiyor yani tehlikeli