9.5.2022 8:33’te güzel kızım dünyaya geldi. Doğumuma 2 hafta kala bazı korkular, kaygılar sardı her yanımı 😣 bir an önce gelmesini istediğim, kavuşmayı dört gözle beklediğim kızımın biraz daha icerde kalmasını istemeye başlamıştım. İlk gebelik olması, sezaryen korkusu, bebegimin kilosu düşüktü acaba küvöze girer mi, bir sağlık sorunu var mı endişesi ile doğumumun yaklaşmasından hoşnut olmamaya başlamıştım.
Ama sonuçta gelecekti bu bebek, hep orda kalamaz ya diyerek bu düşüncelerimden kurtulmaya baktım. 39+1’de bebegim 2100 kg ile dünyaya geldi.
Aslında suyum ve dopplerim cok iyiydi ancak 3 myom kaynaklı plasenta fonksiyon bozukluğundan ötürü bu kadar beslenebildi miniğim ve kıpır kıpır cıktı.
Küvöze girmedi, son derece sağlıklı doğdu ( bebegin kilosu düşük olan annelere bir faydası olur belki bu bilginin, ben kendimi her ultrason sonrası gereksiz üzmüşüm meğer)
Sezaryene girdim. Önce belden bir iğne ile Minicik bir sızlama ile spinal anestezi uygulandı ve sonrasında ağrı kesiciyi bir tuşa basmak suretiyle alabilmem icin kateter takıldı. İlk iğne başarısız oldu çünkü olabildiğince öne eğilmem gerekirken kendimi iğneden korktuğum icin tam iğne yapılırken öne çekmişim istemsizce. İkincisinde oldu. Yavaş yavaş uyuşmaya başladım. Testler yapıldı hiçbir şey hissetmediğimi anladıklarında eşimi aldılar içeri ve başladık.
Böyle şeylerin düşüncesinden bile rahatsız olan ben çekiştirme ve bastırmaları hissetmeme rağmen hiç takılmadım, bebegin sesini duymaya odaklandım sadece ve eşimin gözlerine 🫣😊
Anestezi doktoru başucumdan, kadın doğum doktorumun keseyi gördüğünü söyledi. Kese göründüyse bebek de görünmüştür 🤭 ay kalbimmm 😓 işte o an duracaktı ki kızımın o güzel sesini duydum “ingaaa” ve eridim 🫠
Her sey yolunda gitti. Dikişlerim atıldı ve odaya cıkarıldım. İlk kalkışı 6 saat sonra, ilk gazı sezaryen sonrası 8 saat çıkardım. Aynı gün büyük tuvalete cıktım ve sondasız ilk idrarımı da aynı günün akşamında yaptım.
Bir gram baş ve bel agrım olmadı, böyle şikayetler cok okumuştum 🫥😶
2 gün kambur yürüdüm ağrıdan tam dikilemiyordum ama 1 hafta icinde tamamen düzeldim. Dik yürüyebiliyorm, ağrılarım aşırı azaldı yok olmak üzere hatta.
Sorularınız varsa seve seve yanıtlayabilirim.🤗