Merhaba hanımlar :) sizinle doğum hikayemi paylaşmak isterim… Belki okumak istersiniz,ben hep okuyordum motive olmak için.. :)
40+2 de gece saat 3.00 civarı nişanım geldi böyle yapışkan gibii akıntıdan biraz farklı .. ilerleyen saatlerde lavobaya gittiğimde kahverengiye döndüğünü gördüm.
Ertesi gün kontrolüm vardı ve bende ne sancı ne birşey var hiç birşey yoktu ama doğumu baslatmalarini isteyecektim. Hastaneye gittik nst ye girdim yine sancı yokk.. neyse lavobaya gittim tekrar nişanın rengi artık kırmızı olmuştu. Doktor muayene etti ultrasona girdim bebek pozisyonu gayet güzel istersen yatış verip fitille destekleyelim dedi. Bende evet öyle olsun deyip yatış yaptım.
Öğlen 15.00 gibi yatisim yapıldı , nst ye girdim açıklığa baktılar hiç yoktu sonra 16.00 gibi fitil yerleştirdiler ya da balon her ne denirse..
Üç, dört saatte 4 cm açıklık olmuştu..
Akşam 9 olduu ve sancılar ufak ufak gelmeye başlıyordu ama öyle dayanilmayacak kadar değil . Bel bölgesinde hissediliyor ve yumruk yapıp ovalayinca iyi geliyor. Bir öğretim görevlisi bayan vardı sağ olsun arada bir gelip hem ovaliyordu hemde perine masajı yapıyordu . Saatler ilerliyor tabi sancı da geldikce geliyor . Ama birde nasıl uykum varrrr gözümü açamıyorum 😁 beş dk uyuyorum sancı geldimi uyanıyorum resmen böyleydi .. neyse açıklığa baktılar 7 olmuş. Saat 2.30 gibiii dayanamiyorum artık. Kadın yine geldi perine masajı yapıyo. Dedimm yeter artık ikinmam geliyor. Bebek geliyooo. Tamam dedi sakın ıkınma . E yumurta kapıya dayandı. İkinmadim bir iki sancı geldi gitti. Sonra sandalyeyle aldılar gittik dogumhaneye. Baktılar tam açıklık 10 cm…
8 dk da bir kaç kez ikinmayla doğurdum kızımı 🌸 ikinci doğumum bu arada …
İlk doğumum tam 2 buçuk sene önceydi. Bu ikinci daha çabuk geldi.. nefes alıp vermek çok onemli rahatlatıyor . Derinin deriiin amaa..
E birde ilk bebeğim oğlum 3770 gr di.
Bu kizcem de 3380 doğdu..
Daha küçük olunca rahat çıktı 😁
12 Mayıs ta geldi bebeğim ama daha yeni toparliyorum. Ama şu da bir gerçek bunda daha uzun sürüyor toparlanmam. Dikişlerim var arada bir sancı giriyor. E birde abimiz biraz değişik hareketleri falan. Biraz yoruldum …
Allah herkese kolay doğum nasip etsinnnn…