Melekkk000 merhaba bende korkuyordum , acil sezeryana alındım erken doğum sebebiyle . Mesela şu belden yapılan iğneden korkum vardı yaptılar ve bumuymuş ya dedim koldan yapılan gibiydi aynı benim için. Sonra yatırdılar iğneden sonra uyuşuyor belden aşağısı. Ben kesilirken hissederim diye de çok korkuyordum hiç ameliyat da olmamıştım önceden. Çok soru sorunca cesaret iğnesi yapıyoruz dediler hafif bayıltmışlar beni uyandığımda bebeğim çok hareket ediyor dedim doğdu ki soluna bak dediler :) yani benim için çok kolaydı hiç korkmayın eğer korkuyorsanız bu iğneden yaptırın hafif olduğu için bebek doğunca da görmek istersiniz uyandırırlar. Her şekilde genel anesteziden daha avantajlı bu şekilde . Sonrası için de bir hafta kalkarken yataktan zorlandım nefes alsam bile batıyordu karnım birde lavaboda küçük tuvalet esnasında çok batma oluyordu karnımda . 10 gün sonra ayakkabımı bile kendim bağlıyordum öyle söyliyim. Benim bebeğim küvezdeydi sonrası o yüzden çok zorlanmadım ama bebeğim de olsaydı yanımda birisinin illa yardım etmesi gerekirdi çünkü bebeğim olmamasına rağmen yardım aldım eşimden hep kalkarken falan.