Elif_3434 bebekler bile öksürük hapşırıp burnunu boğazını temizlemeyi öğreniyor, çok akıllılar. Yenidoğan bebeğimi emzirirken ağzına fazla süt geldiği vakit eliyle beni itiyor, kendini korumasını öğreniyor biz izin verdiğimiz sürece. Yürümeyi yeni öğrenmiş bir bebeğin koltuğa çıkması için gösterdigi çabayı az çok bilirsiniz biz izin vermeyip hop direk koltuğa oturtursak yürüme tırmanma için kullacagi kasları gelişimin engelleriz. Gün içinde öğünleri sağlam yerse akşam sekiz dokuz da uyudu mu sabaha kadar suyu ihtiyaç duymaz ki, uyumadan önce su ve son kez beslersiniz sabaha kadar uyur. Alışana kadar onun odasında kalabilirsiniz ben öyle yaptım 4.aydaa odasında idi ben 14. Aya kadar hep odasında uyuyordum. Şu an 18 aylık iki aydır yalnız uyuyor odasında. Biraz bağımsız olmasına izin vermelisiniz yoksa ikinci bebek oldu mu çok zorlanırsın, ağlar sürekli kucak ister. Akşam uykusu odasında uyutun, odasında uyumaya itiraz etmezsee , birden yanından ayrılma olmasın diye, uyandığında sizinde olduğunu bilsin zamanla bunu çekin, yani odasında yalnız uyumayı öğrensin 👍 inşallah kısa sürede bunu sağlarsınız 💐 sabırlı olun