bebekveannesiii Ben mecburiyetten sezeryan oldum kalp hastası olduğum için normal doğum yasaktı , hemde erken doğum oldu zaten 3 kez kordon dolanmisti kalp atışları yavaslamisti bebeğin de acilen sezeryana alındım … ama kendi istegime bağlı olsa yine sezeryan olurdum çünkü psikolojik olarak da asla kendimi normal doğuma uygun görmüyordum aşırı korkuyordum . Evet normal doğum anne sağlığı için çok yararlı olabilir ama bu her anne için geçerli değil . Benim yaşadığım gibi sagliksal problemleri olanlar için normal doğum sağlıksız sezeryan sağlıklı , ve sadece bedensel değil psikolojik sağlığın da normal doğuma uygun olabilmesi şart . Hem anne saglikliysa hem psikolojik olarak normal doğuma hazırsa istiyorsa , hem çatısı pelvisi açılması vs olmasi gerektiği gibi ise sağlıklı doğum normal doğumdur . Ama anne sağlıksız , veya aşırı korkuyor normal doğumdan psikolojik olarak kendini hazır hissetmiyor , çatısı açılması falan da yeterli bile olsa , böyle bir kadın için sağlıklı doğum sezeryan doğumdur . Bana göre bir annenin doğumu anne için korku filmi gibi olmamalıdır, anisinda böyle kötü kalmamalidir . Önemli olan bebegin zaten nereden çıktığı değil , anne ve bebeğin “sağlıklı ” , huzurlu bir şekilde o doğumdan cikabilmesidir . İnşaAllah sağlıkla kavuşursunuz yavrunuza ☺️