Ben daha doğurmadım. Birkaç haftam kaldı Allah nasip ederse ama sezeryan mı normal mi hangisi zor derseniz eğer bence kadın olmak zor derim. Her iki türlü de canınızdan can gidecek. Hiç kolay değil. Her iki durumda da dikişler oluyor mesela. Normal doğumun 2 avantajı var. 1-Dikişsiz doğurabilirsiniz. Bu aralar çok duyuyorum özellikle. 2-Sancıyı o an çekiyorsunuz. Sonrası kuş gibi. Ağrınız, acınız, sızınız illaki olur ilk başlarda. Sonuçta koca bir çocuk kafası çıkıyor ordan. Sezeryanda sancı, acı hissetmiyorsunuz başta ama sonradan acısı, sızısı, kesi yüzünden doğrulamaması baya tantanası var. Daha uzun bir sürede toparlıyorsunuz sanırım normal doğuma göre. Etrafımda 2 doğumu da deneyenler oldu. Normal doğuran birkaç gün zorluğunu yaşadıysa sezeryan olanlar 15-20 günden önce toparlanamadı. Bünye meselesi tabi. Kimi insan sezeryan olup 1 haftada toparlıyor. Kimi insan normal doğuruyor oturup kalkamıyor. Tamamen şans ve sizin doğum şeklinizde orantılı diye düşünüyorum. Bebekler nasıl geleceğine kendi karar veriyor zaten. Önemli olan sağlıkla dünyaya gelmeleri. Yoksa normal sezeryan ne farkeden ki? Kimse normal doğurdu ya da sezeryan oldu diye madalya takmıyor ki. Önemli olan annenin de bebeğin de sağlığı diye düşünüyorum. Rabbim sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin🙏🏻