1234s Merhabalar, ilk doğumu sezeryan olup, 2. Doğumu normal doğum yapan anneler, doğum hakkındaki tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz rica etsem. Teşekkürler.
Gulfemsultan 1234s bende ssvd istiyorum özel hastaneler 11.000 lira istiyor devlet hastanelerinde bu seçeneğin olmayışı çok üzücü.
trmn_09 1234s ben Haziran 2020 de oğlumu günü geçti diye Türkiye’de devlet hastahanesinde doktorun normale dair hiç bişey denemeden sezeryan gününde bile 1 parmak açıklığım varken direk sezeryan olmak zorunda kaldım.Bebeğe bişey olur korkusu ile Şimdi almanyadayım 39 haftalık hamileyim kaç doktora göründüm hepsi de normal deneme taraftarı ve bana da güç verdiler açıkçası.1 hafta önce 1 cm açıklığım vardı şuan bekliyorum bebeğimi. Türkiye’de ssvd ile ilgili çok korkutuyorlar bunlara doktorlar da dahil.Burda doktorlar her şeyi en ince ayrıntısına kadar bilgilendirdiler. Facebook’ta ssvd grubu var istersen oraya üye ol orda insanlar birbirlerini aydınlatıyorlar.Hangi şehir hangi devlet hastahanesinde hangi doktorun desteklediğiyle ilgili bilgi alabilirsin.umarım dilediğin gibi olur .
Ferhanfunda Türkiye’de ilk kızımı sezeryan yaptım doktorun korkutmasıyla. İkinci kızım 4 yıl sonra Amerika da normal oldu☺️ Burada kesinlikle sezeryanın lafını bile etmiyorlar. Zaten bende bukadar kolay olacağını bilseydim ilkinide normal yapardım.hiç korkmayın . Şimdi 3. Ye hamileyim sanırım 1-2 günüm kaldı buda kısmet olursa normal olacak inşallah.🥰
Nzl_1999 Ferhanfunda cnm bende ilkini sezeryan oldum 40 haftalıkken covidden dolayı şimdi kızım 21 aylık 35 haftalık hamileyim bunu normal istiyorum ama ozelde doğum yapacak gücüm yok devlette diyor biz yapmıyoruz bebeğim baş assa normal doğum için hiç bir sıkıntı yok evde kendim sancimi çeksem sonra direk acilmam olduğu için gitsem normale alırlar mı
1234s Ferhanfunda Allah hayırlısyla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah. Aynı şekilde banada destek olan kimse olmadı normal doğum için suyum gelmişti hiç açılma yok dedi doktor ve ebe destek olan biri de olmayınca korkudan aynı şekilde sezeryan oldum. Normal doğumda zorlamada dikişlerde falan sorun olur mu diye korkuyorum bende. Allah en hayırlısı nasip etsin inşallah sağlıkla versin verişlerimizi kucağımıza
Gzm-- Nzl_1999 o sekilde yapmayin ters bir durumu olusursa cektiginiz sanci rahme zarar verebilir.bende ayni durumdayim devlette normal istiyorum.doktorumla konustum riskini vs anlatti eger sen riski goze aliyorsan olabilir gibi konustu asla olmaz deyip kestirip atmadi.hersey yolunda ilerlerse sanirim normal olacak engellemicekler yani.ama sakin sancini evde cekme dediler rahim zorlanirsa yani atiyorum sanci var ama acilma yok, cok uzun saatler sanci cekmen rahme zarar patlar yirtilir vs bunu istemeyiz dedi.siz de bence doktorunuzla konusun.kendi basiniza oyle karar vermeyin.
1234s Gzm-- Nzl_1999 ben henüz normal mi sezeryan mi aşamalarına gelmedim yardımcı olmak isterdim ama bende bilmiyorum o yüzden burda bilenlere sormak istedim yazılanları okuyun isterseniz fikir olsun size de. Sağlıkla kucağımıza alalım inşallah bebişlerimizi.
sacmalamakizim Nzl_1999 Bende devlette mecburi sezaryen oldum yani aralari az olsa bile devlette normali mi deniyorlar canım anlamadım.
SutlacimiYedimmiBen Nzl_1999 hayır isterse tam acilman olsun ameliyata alırlar riske atmazlar arasıda kısa zaten
Nzl_1999 Gzm-- çok Dr gezdim hiç biri ssvd yapmak istemiyor yani benle alakalı değil istiyorsaniz yapan Dr gidin diyor ama devlette yapanla daha henüz karsilasmadim
Nzl_1999 sacmalamakizim az cokla alakası yok kabul etmiyorlar komşumun kardeşide hamile üstelik ilk çocuğuyla arasında 4 yıl var yine sezeryan dediler
1234s trmn_09 evet burda doktorların bu konuda desteğini göremedim bende. Teşekkür ederim bilgileriniz için. Amin inşallah. Sizde sağlıkla alın kucağınıza bebeğinizi inşallah.
3babymom Nzl_1999 benim de ilk ile ikincinin arası 4 yıl ama de kabul etmedi onermiyorum çok riskli dedi ikisi de sezeryan oldu 😞 şuan yine söyledim çok riskli diyor yanasmiyolar
Nzl_1999 3babymom arkadaşım sezeryan sonrasi normal yaptı hemde aradan 2 yıl tek geçmişti özelde yaptı ama ozelde çok pahalı toplam 11 bin ödemiş
suleesrky İlki sezaryense ikinciyi neden normal doğurmak istiyorsunuz ki ? Zaten ameliyat olmuşsunuz bir kere, ikinciye o ağrıyı neden çekesiniz ? Sadece meraktan soruyorum pek bilgim olmadığı için. Şahsen ben ilk doğumumu normal istiyorum ama ilkinde sezaryen olmak zorunda kalırsam ikincide hiç normalle uğraşmam gibime geliyor. 🤔