Selam kızlar🌸
Yenibosna Nisa Hastanesinde Doçent Doktor Derya Kanza Gül hocam ile yaptığım doğumumu anlatmak istiyorum uzun olabilir hakkınızı helal edin 🙏
18 Nisan muayenem vardı doktorum alttan ettiği muayeneyle bebişin kanala girmediğini söyledi. 21 Nisan günü tekrar gidip eğer kanala girmediyse açılma yok ise sezaryen ile doğumu yaptıracağını söyledi.( o güne kadar normal olarak gözüküyordu) 21 Nisan sabahı hastaneye gittik muayene oldum bebiş çatım dar olduğu için kanala girmemişti ve rahimde açılma yoktu. Doktorum suni sancı deneriz fakat açılman olur garantisi vermiyorum çünkü çatın dar son anda sezaryene alınırsın,bebekte komplikasyonlar oluşabilir vs deyince hiç riske atmak istemedim sezaryen de karar kıldık. Evraklar yatış falan derken odaya çıktık gelip beni hazırladılar damar yolu açtılar falan beklemeye başladık ama nasıl heyecanlıyım,korkuyordum çünkü hayatımda hiç ameliyat olmadım bir yerime dikiş dahi atılmamıştı. Daha sonrasında beni gelip aldılar ameliyathaneye indik. Spinal anestezi olmak istedim ve burda bazı kişiler o kadar korkutmuştu ki hemşirelerden elimi tutmasını istedim. O da inanın sadece sırtıma soğuk bişi sürdüğünü sadece hissettim sonrasında ayaklarımda bi ısınma falan derken belden aşağım uyuştu doğum başlamıştı artık. Acı hissi yok fakat dokunmaları yapılan hareketleri hissediyorsunuz ben bebeği çektiklerini çok net hissettim orda bi nefesim kesilir gibi oldu sonra bi baktım oğlumu çıkardılar alıp omzuma koydular o kadar değişik bi histi ki🥰 daha sonrasına beni bayılttılar dikme işlemini bitirip odaya çıkardılar. Herkesin abarttığı gibi bir ağrım olmadı tabii ki ağrınız oluyor ama dayanılmayacak kadar değil. Sonra oğlumu getirdiler emzirttiler. Sadece kanamaya bakmak için karnıma bastığında çok ağrım oldu o kadar o da geçiyor zaten kalıcı bir ağrı değil. 6 saat sonra gelip beni giydirdiler kendim kalkıp çok az yürüdüm sonra geri yattım. Sadece bol bol yürüyün acılarınız hafifliyor gazınızı çıkarmaya bakın büyük tuvaletinizi yapın. Beni gaz ve tuvalet zorladı 2 gün kaldım hastanede ama iyi ki kalmışım çok rahattım ne sorun olsa hemen hemşireleri çağırdık geldiler yardımcı oldular bebek hemşiresi ayrı bana bakan hemşireler ayrı gerçekten ilgililerdi. Ne zaman ağrı kesici istesem gelip vurdular ve hepsi çok tatlıydı 🫶🏻 Hastaneden çıkarken diyetisyen,bebek doktoru, bebek hemşiresi,benim doktorum hepsi ayrı ayrı gelip bilgilendirme yaptılar. Çok memnun kaldım gerçekten hastaneden . Şimdi evladım yanımda 24 günlük oldu çok şükür rabbime bütün acılarımı unuttum. İnşallah doğumunu bekleyen herkes kolayca sağlıklı bir şekilde bebeğini kucağına alır 🙏 Benim doğumum böyle oldu hiçbir şeyden korkmayın çünkü kucağınıza aldığınızda her şey geçiyor. Uzun oldu ama belki korkusu olanın korkusu geçer diye detaylı anlatmak istedim 🙏 hakkınızı helal edin 😘