Bana da nasip oldu sonunda yazmak, 8 mayıs gecesi saat 00.30 gibi yattım öyle telefonda sağa sola bakınırken bişeyler aktığını hissettim akıntı diye şüphelendim lavobaya gittim ve Bi anda şakır şakır suyum geldiğini anladım hemen doktorumla iletişime geçtim ve direk hastaneye geçmemi söyledi çünkü 21.hafta detaylı ultrasonda plesentam normalden kalın çıkmıştı ve tam ortada konumlanıyordu doktorum 29.haftadan itibaren kontrolde bebeğin doğum pozisyonunu almadığını ve plesentadan dolayı dönemeyebileceğini söylemişti ki öylede oldu 34 ve 36 hafta kontrolde sezaryen olacağı kesinleşmişti tabi benim minik sabırsızım 37+1 de suyumun Bi anda boşalmasıyla acil sezaryene alındım. Spinal oldum belime iğne yapılırken acımayacağını söyledi ama acıdı çünkü iğne bir türlü girmedi hem kilodan hemde çok fazla ödemden dolayı biraz zorladı ancak cenin pozisyonunda iğne girdi direk sağ ayağımda bir sıcaklık hissettim ve hemen yattım aslında herşeyi hissediyorsunuz çekiştirmeleri dokunmaları tek hissedilmeyen ağrı/acı hatta Allah var uyuşmadım sandım hemşireye sorup durdum hissetmiyeceğim dimi diye kadının başının etini yedim resmen 😅 ama ben böyle düşünürken çoktan operasyona başlamışlar bile🤭 benim midem bulandı ve istifra ettim çünkü aniden doğuma alındığım için bişeyler yemiştim nerden bileyim 37.haftada suyumun gelipte aniden doğuma alınacağımı bide doğum pozisyonunu almamış ya onun rahatlığı var 🤭 5-10 dk içinde gece 03.38de yüzüme bakan boncuk boncuk bir çift göz gördüm o an neler hissettiğimi anlatmamın imkanı yok karmakarışıktı dünyalar benimdi ama ağlamaktan doğru düzgün bakamadım bile hemen temizleyip ilk teması yaptırdılar ve bebişi ilk kontroller için götürdüler. Dikişim 45 dk falan sürdü sanırım, sondayı uyuştuktan sonra taktılar, çıkarırken de bişey hissetmedim. İlk kalkış tabiki zor oluyor sonuçta cerrahi işlem görüyorsunuz ben adım atarken çok zorlandım ama yürüdüm şükür 2 saatte 1 kalktım yürüdüm hatta ertesi gün yardım almadan kalkıp yürümeye başladım sonrada hep öyle oldu bol bol yürüyün elbette acıyacak, acısına katlanıp yürüyün bu sizin yararınıza olur. Bol bol sıvı ve kayısı suyu içtim gaz çıkarırken zorlanmadım, baş ağrım bel ağrım vs olmadı çok şükür şuan 1 haftalık olduk yanımda uyuyor kuşum. Rabbim sağsalim doğumlar nasip etsin inşallah hepinize ben yaşadım tattım bu duyguyu Rabbim herkese yaşatsın🤗 uzun oldu hakkınızı helal edin 😘
Not :
Bu benim 3.gebeliğim ilk 2si düşük/kürtaj oldu gebeliğim hep korku ve endişe ile geçti kendime zehir ettim aranızda benim durumumda olan varsa siz yapmayın tadını çıkarın zaten bişey olacaksa o oluyor nasiple kavga edilmez diye boşuna denilmemiş Allahtan hep hayırlısını isteyin ve bol bol dua edin Rabbim herkesin gönlüne göre versin 🥰