Deletedmom7373700 yani gerçekten güvendiğim bi işlem olsaydı ve 5000₺ dahi olsaydı yine yaptırırdım. para düşüneceğim en son şey. dediğim gibi insan bebeğinin sağlığı için nelerini vermez ki? Türkiyedeki gebelik prosedürünü hiç anlam veremiyorum gerçekten. bu kadar sık ultrasona girmek (ayda bir girenler veya riskli gebeler için bahsetmiyorum) bu kadar sık tektikler yapmak, bebeğini aldırmayı düşünmeyen bir anne için çok saçma geliyor. benim nasipse ikiz, ilk gittiğim doktor ikizlerde 2li test doğru sonuc vermiyor bilmem şu şu merkezde fetal dna öneririm dedi. yok dedim aldırmayı düşünmüyorum down da olabilir her şeye hazırlıklıyım dedim. o kadar ısrar etti ki bakışlarıyla dövdü beni resmen. snaki küfür ettim şahsına. yok ikizlerde kan düşer hemen kan ilacına başlayalım. hayır dedim niye başlıyorum ki? ben düzenli biir şekilde kan tahlillerimi yaptırırım, aksi bir durum olursa tabii ki başlarım. geride çocuğum da yok, beni zorlayan bir durum yok. halsiz kalırsam kalayım ilaç kullanmaktan daha iyi yatmak dedim. çok şükür kanım da iyi cıkıyor her tektikte. ama bu ilacın zararı yok dedi doktor bana. hangi ilaç zararsız ki? tabii ki mecbur kalırsam en ağır tedavileri de alırım ama şu olabilir, bu olabilir, ikizlerde şu hep oluyo diye diye ilaç dayatmak mantıklı değildi ve o doktoru direkt bıraktım. 21. haftadayım, çok şükür mide bulantısı dışında bi şikayetim yok. beslenmeme, sporuma dikkat ediyorum. hiç kilo almadım şu ana kadar ve bebeklerimin gelişimi gayet normal ve eşit ilerliyor. demem o ki, elbette her doktor için demiyorum ama tecrübe edindiğim kadarıyla, genel olarak doktorlar ve özel hastaneler, nasılsa annelik iç güdüsüyle her testi yaptırır deyip onu bunu insanlara zorla dayatıyorlar. biz de mecburen içimiz rahatlasın diye yaptırıyoruz