sevval_55 Canım anneler tansiyonum son 1 haftadır yer yer yükseliyor ve baş ağrısı yapıyor. En yüksek şu zamana kadar 15’i gördüm. Ayrıca tuzlu vs hiç tüketmiyorum normalde de tuz sevmiyorum zaten. Bol su içiyorum. Günlük hayatımda hareketliyim. Ancak genetik olarak 1. Derece ailede herkeste yüksek tansiyon mevcut. Pazartesi doktor kontrolüm var. Gebelikte ilaç kullanılmıyor. Bu yüksek tansiyon için ne yapılıyor acaba? Aramızda bu durumu yaşayıpta önerisi olacak olan varsa görüşlerinizi bekliyorum. 🙏🏻
Ays_cskn sevval_55 benim ilk gebeligimde gebelik tansiyonu olmustu 24 saat idrar topandi cok sukur protein kacagi saptanmadi sadece gebelik tansiyinuymus en yuksek 15 i gordum bende ilac vs verilmedi tuzsuz diyet seklinde 37 +0 da daha fazla riske edilmek istenmedi sanirim dogumuma karar verildi tabi tansiyon icin ilac verilenlerde varmis kac haftalikken cikti tansiyonunuz
mirage333 sevval_55 yuksek tansiyon gebelikte korkutuyor beni. Sizide korkutmak istemem ama bi arkadas gebelik zehirlenmesi yasadi ve erken dogum yaptı oyüzden, tansiyonu yükseliyordu onunda. Doktorunuzla iletisime gecseydiniz keske.
Nazilimmmm sevval_55 Ben diyet yaptım ekmeği kestim tuzlu ne varsa hepsi gitti sonra düzeldi şükür bir sorun yaşamadım
sevval_55 Ays_cskn şu an 21+3 günlüğüm 1 hafta civarıdır var. İdrarda protein çıkmadı sağlık ocağının yaptığı tahlilde. Bu 24 saatlik olan nasıl oluyor acaba ?
NM_mom Ben tansiyonum yükseldiğinde limonlu su içiyorum hemen 5-10 dkya iyi geliyor tabi bilmiyorum herkeste aynı şekilde mi ama doktorum ilerki aylarda da böyle devam ederse kalp doktoruna yönlendireceğini, ilaç kullanan gebeler olduğunu söyledi
Ays_cskn sevval_55 soyle anlatayim.bana hastaneden bir kap verdiler diyelim saat 9 o saatten ertesi gune kadar idrar toplayip o kaba hastaneye goturdum eger sizdende isterlerse daha net cevap alabilirsin nasil yapildigina dair bazen normal idrara yansimayabiliyormus en net 24 saat olqnda cikiyormus bende 193 cikmisti degerim hastane referansina gore biraz yuksek ciksada onuda kacak olarak degerlendirilmedi
sevval_55 mirage333 sağlık ocağında ki hemşire ile görüştüm. Tahlil vermiştim. Pazartesi de doktora gideceğim inşallah. Umarım bir sorun olmaz.🙏🏻
sevval_55 Ays_cskn hımm anladım peki canım bir şey daha sormak istiyorum. Böyle durumda Allah korusun bana da böyle teşhis konulursa ilerleyen süreçte ne yapılıyor acaba? Bir de normal doğum yapamıyor muyum?
Ays_cskn Ays_cskn ayrica gebelik zehirlenmesi diyebilmek icin tansiyon odem ve protein kacagi olmasi gerekiyor tabiki doktorun en net yaniti verecektir
Ays_cskn sevval_55 Devlet hastanesi takipliydim ben once suni sanci ile normali denedik ama acilmam ilerlemedi sezaryene donuldu ama kimiside tansiyon sezaryen sebebi diyor muhtemelen tansiyon olcumu isterler bir h sabah aksam oglen seklinde ona gorede tedavini ayarlarlr canim
sevval_55 Ays_cskn Anladım canım çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için . İnşallah sıkıntısız bu süreci anlatırım.
Ays_cskn sevval_55 rica ederim canim insallah duzenli tansiyonunu olc limon suyu içebilirsin yuksek oldugunda hemsirem tavsiye etmisti
31ryhngkce-08 sevval_55 normal doğumun tansiyona pek ilgisi yok canım açılman falan olursa yapabiliyorsun benim doğumda baya yükselmişti illaki zararı vardır ama doktor prof.cagiriyor soruyor gözetim altında yapmıştım doğumumu çok şükür bı sıkıntı olmadı her hamileliğimde yükseliyor benimde tansiyonum doktor tuz tüketme demişti sadece
sevval_55 Nazilimmmm çok geçmiş olsun tuz da tüketmiyorum ben ekmek yiyorum ama o da öyle çok fazla değil açıkçası neden oluyor anlamadım
sevval_55 31ryhngkce-08 tuz da tüketmiyorum canım ya anlamadım niye oluyor inşallah bir sorun olmadan doğururum
NM_mom En yüksek 14-8 gördüm ben. Sen tuz kullanmıyorsan peki dikkat ettin mi kendinde üzüldüğünde, korktuğunda duygusal değişikliklerde mi çıkıyor ben mesela kontrole gittiğimde heyecandan heralde çıkıyor ve tuzlu yediğimde 🤦🏼♀️
sevval_55 NM_mom yani ben de dikkat ediyorum ne durumda çıkıyor diye gözlem yapmaya çalışıyorum ama heyecan falan da yapmıyorum aslında durduk yere bir anda oluyor şimdi yine ölçtüm büyük 147 küçük 82 çıktı
Sadriye35 sevval_55 canım doktorunla görüş tansiyonum benim de 12 9 çıktı pazartesi idrar vericem 24 saatlik idrara bakılacak eğer protein yüksek çıkarsa bebeği aliriz dedi 32 haftalık hamileyim yani bu tansiyon hiç masum değil gebelikte doktor tansiyon ilacı başladı hamilelerin kullanabileceği dozda alfamet diye cok fazla kullanan var korkma eğer risk görürse sana da başlar