Anneler merhabalar ☺️ Şuan 35+4 hamileyim ilk 4 ay hiç temizlik yapamadım hep yattım sonradan iyi oldum bana bir enerji geldi kendimi durduramıyorum resmen temizlik hastası oldum sabah uyanıyorum temizliğe başlıyorum 2 saat dinleniyorum sonra yemek falan derken mutfağı topla et 12 ye kadar iş yapıyorum sabah 9da uyanıyorum. İlk aylarda evin o halleri geliyor sürekli aklıma korkuyorum yine ev öyle olacak diye bir yer parlamasın hemen bezi elime alıyorum artık yapmıcam diyorum ama olmuyor. Bu arada gurbetteyim eşimin ailesi yakın onlara da minnet etmem bu yüzden kendim yapmaya çok alıştım. Sizce bebeğe zararı var mıdır ? Bugün mesela 2 odanın camını falan da sildim mutfak dolaplarını sildim düzenledim bu tarz işler yapıyorum duramıyorum:(

Hic bisi olmaz sadece oyle hoplama ziplama ani sert hareketler yapma

Denzk cumartesi dogumum var ben hala cam kapi siliyorum 😁😁😁 biseycik olmaz cok yoruldugumda bi mola , az uzanma sonra hop devam ediyorum

Nasip_kismet Temizliğe kaptırıyorum kendimi ani haraket yapmamaya çalışıyorum ama eskiden böyle değildim psikolojik olarak bir sıkıntım mı var acaba tlc deki temizlik avcıları vardı ya ordaki gibiyim :(

BusraAltin Ay benim gibi olan var mıymış 🧿 maşallah size sağlıklı hayırlı doğumunuz olur inşallah kolayca atlatırsınız bu süreci. Yengelerim falan hep yattı anneleri yaptı işlerini yemeklerini bile başkaları yaptı benim de yapcak biri olmayınca mı böyle oldum bilmiyorum.

Denzk Aynı gün içinde birden fazla iş yapmayın bence. Yani mesela hem mutfak dolapları hem cam falan bir gün için biraz fazla. Ben de bazen kendimi tutamıyorum ama genelde günlük işleri yapıyorum geri kalan şeyleri her güne bir tek iş olacak şekilde yapıyorum. Mesela yerleri mopla silip, çamaşır yıkayıp astım, yemek yaptım bir de iki tane kapı siliyorum, ya da mutfak dolaplarının dışını siliyorum ve bitti. Ayaktayken fark etmiyorum ama sonra oturunca bakıyorum çok yorulmusum belim ağrımış.

Denzk Şuan tam 39+1 olduk ben ilk günden beri dediğiniz gibiyim birde buna 3 yaşında bir çocuk ekleyin 😂😂 Daha bugün evimi süpürdüm sildim balkonumu yıkadım 2 posta çamalır yıkadım astım bi fasıl ütü yaptım boşluklarda kızımla bol bol oynadım ee khvaltı hazırla bulaşığı sonra öğle yemeği sonra akşam yemeği en son kızım 21:00da uyuyor uyuduktan sonra birde tatlı yaptım 🤭🤭😂😂 Şuan pert bir şekilde yattım hamma böceği gbi kaldım 😂😂

Denzk ben bugün doğum öncesi büyük temizlik yaptim iki annelerde yanimdaydi ama ben her şekilde yardim ettim hiçbirseyde yok cok şükür bebiş hareketli maşallah 37 haftalik oldum bu gece sende korkma cnm allah yardimcin oluyo

Denzk canım 40+1 deyim ve kendimi hiç kisitlamadim haftalık dip bucak temizliğinde yemeği de gezmeyi de kesmedim ne doğru dürüst kilo aldım nede zorlandım tabiki daha fazla yoruluyosun son zamanlar ama o kadar düzenli kontrole gittim ama hiçbir sıkıntı da olmadı çok şükür kendini kontrol ederek devam et bence

Denzk amin sagolun , hepimiz saglikla kavusalim bebeklerimize insallah

🧿🙏🥰
                    Neredesiniz tam olarak ?

Mrv135 Haklısınız günde bir iş yapmak beni daha az yorar ben yorulmuyorum ama bebek içerde yoruluyor mu acaba böyle bişey var mı

Klcaysgl ya ben normalde bile temizlik yapmam bu kadar ama hamilelikte ne oldu anlamadım 😂 benim kimsem yok ama olsada bende sizin gibi olurum kimseye bırakmam kendim yaparım

Denzk valla öyle cnm ben neler neler yapiyorum gizli kapakli kocam ve ailem görmeden tehlikeli değilse gebelik devamke 😁

35lavanta Maşallah 39 da bu kadar iş mi 🥰 sanırım iş yapanlar hamlamıyor hep daha rahat geçiriyor hamileliği benim şuan hiç bi yerim ağrımıyor bel ağrım falan yok hiç bunu iş yapmama bağlıyorum

Klcaysgl Benim kocam da çok iş yapar yani sadece ben yapıyorum değil o da yapıyor ama 2 kişi olmamıza rağmen nasıl bu kadar kirleniyor ev aklım almıyor

Denzk bende resmen oturamıyorum sebebi nedir bilmiyorum ama kendimi iş yaparak iyi hissediyorum. Korkuyorum ona haksızlık yaptığımı düşünüyorum arada soluma yatıyorum dinleniyorum ama tekrar temizlik aşkı geliyor 🤦🏻‍♀️

Bende 2 gündür halı yıkadım kaynanamla bu gün perdeler camlar sildik allaha şükür hic bir sıkıntı yaşamadım aksine hareket etmek daha sağlıklı 😊

Damyavuz Sanırım bu doğum öncesi enerji gibi bişey birilerinden duymuştum vucut kendini tempoya hazırlıyor diye :)