Merhabalar, ilk bebeğimi geçtiğimiz Temmuz ayında dünyaya getirdim. Öncesinde inanılmaz bi hevesle bebek alışverişi yapmıştık. Çoğu ürünün de gerekli olduğunu buradan forumlardan öğrendim aslında. Ama malum hayat pahalı, günden güne Zorlaşıyor bi şeyleri almak. Üstelik pahalı gelmese de alınan şeyin sadece bebek için olmasındansa başka işlere de yaraması daha faydalı gelmeye başladı zamanla. Benim de ahdım vardı bi gün bunları toplayıp yazmaya. Bu arada alıp almamak herkesin kendi tercihi tabi, ben de bunları deneyerek gördüm zaten, yani ben de o ürünlere çoktan para vermiş oldum şimdi ya uygulamalardan satmaya çalışıyorum ya da birlerine verip evden çıkarmaya :)
1- göğüs pedi: ben aldım 40 lı paket ama hiç kullanmadım. Zaten yaz bebeğiydi sütyen bile kullanamadım sıcaktan bi de pedler inanılmaz kaşındırdı. Çok da evden çıkmadığım için pamuklu küçük parça bezler kestim onları sıkıştırdım atletin içine.
2- dünya para katlanır küvet: ben alırken iyice sükse yapmıştı, 400 liraları gördüğünü hatırlıyorum şimdi kaç para bilmem. İnanın pek işe yaramıyor, çocuğun kırkı çıktıktan sonra dar geliyor kıpırdayamıyordu. Üstelik katlama yerleri yıpranıyor. Onun yerine şişme çocuk havuzları var, ben 80 liraya almıştım trendyoldan. Boyutları var küçük büyük , bizimki 80*80. Hala havuz gibi doldurup banyoda hamam keyfi yapıyoruz. Dibinde de şişme alan olduğu için küçük bebeği yıkamak aşırı kolay oluyor. Lateks olduğu için kaymıyor. Kesinlikle havuz alternatifi öneririm. Hem çocuk bir iki yaşına gelene kadar top havuzu yapıp oyun da oynanıyor. Yok benim evde yerim yok dersen şişme olduğu için indir havasını katla koy bi kenara yer kaplamıyor.
3- küvet filesi : küvete gerek duymadım ama bi kaç kez kullanmıştık. Fileyi ise hiç kullanmadım. Doğumdan sonra eve gelen bebek hemşiresi yıkadı bizim kızı. Biz fileyi koymaya çalışırken yok yok bebek öyle hem üşür hem suya değsin daha iyi dedi. Baya eski usul zıbınlardan havlulardan yatak yaptı kızı öyle yıkadı, bize de iyi geldi. O yüzden fileyi hiç kullanmadım.
4- önden açılmalı altı vantuzlu bebek oturağı: tabi ki ben de aldım. Zaman zaman kolaylık olduğu kesin. Ama insan elinde olmayınca başka alternatifler de buluyormuş. Duşta iyi oluyordu ama geçen hafta annemde memlekette unutmuşuz. Eve geldik yok. Dikdörtgen çamaşır sepetim var. Katlanmayanlardan 😂 delikli uydurul bi şey. Ona oturttum, çok da sevdi. İçinde top oyuncak koyduk, deliklerden su fışkırdıkça sevindi. İşimizi gördü yani hiç almasam da olurmuş oturağı:)
5- göğüs kremi: ben türlü türlü aldım hem de hastane verdi, ama çözümüm ayva çekirdeği oldu. Hem de Temmuz ayında internetten buldum, Silifke’den geldi İstanbul’a canımın acısından. Küçük bi kapta biraz suyla bekletince jelatin gibi bi şey oluyor, hem şifa sonuçta bebek emerken de aklınıza takılmıyor yıkadım mı ben bunu bebeğe geçer mi diye.
6- gümüş kapak: kurtarıcı bi şey. İmkanı olan alsın derim. Ben nasıl kulllanacaşımı bile bilmiyordum , meğer olayı meme ucunun üstünde boşluk oluşturmakmış. Çok efsane icat öneririm kesinlikle.
7- emzirme sütyeni /atleti : ben kullanamadım açıkçası . Kopçasını aç ordan memeyi indir çocuğun altına sıkıştır falan. Onun yerine yarım atlet gibi penye pamuklu şeyler kullandım. Sporcu atleti gibi de değil onlar da fazla sıkıyor, bralet türü ürünler daha kurtarıcı.
8- bebek ürünler için fermuarlı şeyleri ben pek giydiremedim. Fermuarlar el kadar bebeğin üstünde dik dik duruyor, eğer olacaksa da yumuşak fermuarlar öneririm.
9- bebek zıbınlarından bi kaç tanesini kruvaze gibi içten de çıtçıtlı olanlardan almışız. Kimonoya benziyor. Onlar kullanışsız çıktı bence çünkü çocuğun yakası göğsü çok açılıyor yekpare olmadığı için ben giydiremedim.
10- uyku tulumu: şimdi yenidoğan tavsiyesi gibi oldu kafa karıştırmaz umarım ama büyüdükçe bebeklerde örtü sorunu oluyor , owli markası popüler , onun tulumununaldım ama kız sevmedi, eğer çok küçükken kullanmayacaksanız ayaklarını hareket ettirmeyi öğrenmiş bebekler çuval gibi tulumlardan hoşlanmıyor bence, o yüzden bacakları da olan tulumlar öneririm.
11- bebek masaj yağı: bu tam bir fiyasko :) bebeğin gazı sancısı olunca hemen koştum zeytinyağına çörek otu yağına. Uzun bi süre ğoğaça gibi koktu bizim kız :) zaten gözenekleri de tıkıyormuş bu bebek yağları, hiç gerek yokmuş almaya.
12- rossmanda geçen gün gördüm, aynı ıslak mendil gibi 100 lü poşet paketi var, pudra kokulu. Sağa sola giderken yanımıza almak için harika oldu, kendi evinde neyse de sağda solda bez atmak sıkıntı. Böyle paketleyince insanın içi rahat oluyor , önerirrm.
Şimdilik bunlar geldi aklıma. Sorusu olan olursa cevaplarım. Eklemek isteyen olursa buyursun devamına :)
Umarım birilerine faydan dokunur hayırlı geceler herkese :)