Benim de 16.haftada rahim boyum 2.9mm di. Doktor progestan verdi takip soyledi eger uzunluk duserse haftan erken serklaj yapalim dedi, bu sure zarfinda bir seylere dikkat etmem gerektigini falan soylemedi hic. Calismaya da devam ettim. 2 hafta boyunca gunde 1 defa 200luk progestan kullandim sonra kontrole gittim. 18.haftamda uzunluk 3.7 oldu doktor artık risk yok dedi. Ama 24.haftaya kadar 100luk progestan kullanmaya devam et dedi. 20.haftada ayrıntılı ultrasonda 3.1 çıktı uzunluk, 24.haftada 3.2, 26.haftamda ise yine 3.1 çıktı. 100luk Progestani 30.haftaya kadar kullanmami söyledi. Yine bu süre zarfında çalışmaya, günlük hayatıma devam ettim. Doktor dinlenmemi falan hiç söylemedi, sorduğumda da çok da yorma kendini dedi biraz gecistirdi. Hatta ben korktugumda esim abartma doktor sorun olsa soyler dedi. Progestandan baska bir sey kullanmadim. İnsan ister istemez korkuyor panik yapıyor. Bugün 29.haftam bu sefer başka doktora kontrole gidiyorum. Hafta büyüdükçe bebek de büyüyor risk artıyordur diye daha da korkuyorum. Rabbım hepimize hayırla vakitlice sağlıkla evlatlarımıza kavuşmamızi nasip etsin.