Merhaba sevgili anneler ve anne adayları🥰
25nisan sabahı 39+1 de oğlumu sezeryan doğum ile dünyaya getirdim. Hamileliğin başından bu yana hep vajinal doğum olacak diye odaklamıştım kendimi fakat yavrucuğum biraz iri yapılı olduğu için bu kararımızdan 37.haftanın sonuna doğru vazgeçtik. Benim için kabullenmesi biraz zor bir süreç oldu ne yalan söyleyeyim🤭
Herkesin anlattığı gibi sabah 7de hastaneye yatış işlemlerimiz gerçekleşti. Odaya alınır alınmaz önlük, bone verildi. Sonrasında hemşire gelip damar yolu açtı. Elimden geldiğince stresimi yenmeye çalıştım. Güldük, eğlendik bol bol😅 Ben o gün hocamın 3. gebesi olduğum için saat 9.30 gibi beni doğuma aldılar. Ameliyathane kapısına gidene kadar yanımda olan hemşirelerle sürekli sohbet halinde kaldık(bu arada ameliyathane kapısına kadar eşim de eşlik etti) Normal havadan sudan konuştular hep, sakin kalmam için telkinde bulundular sağolsunlar😁 ameliyathaneye geldiğimde hiç korkulacak bir mekan değilmiş öncelikle sanki bir oda içerisine hazırlanmış gibi ve sıcacıktı😂 orada da canım doktorum olsun, doktorun ekibi olsun çok sıcak karşıladılar. Doktorum çok babacan bir doktordur geldi bi baba sıcaklığıyla başımı okşadı, güzel güzel konuştu bana🥲 sonra anestezi doktoru geldi ve yine herkesin dediği gibi damar yolu açılması daha acılı bir süreç😂 iğnenin girdiğini anlıyorsunuz ama bu sizi rahatsız etmiyor öyle diyebilirim😂 uyuşmanın etkisi gelmeden hemen uzanmamı istediler ışık hızıyla uzandım sonrasında hemen sonda takıldı. Bana dokunduklarını ilk dakikalarda anladım fakat hissiz bişey😂 sonra hafiften mide bulantısı ve ciddi anlamda susuzluk hissettim hemen seruma bişiler yaptılar ve o hislerde bitti😂hocam bebek iri olduğu için çekiştirmelerimiz olabilir ama merak etme sana bişey hissettirmeyeceğim dedi. Bende hocaya hocam sizi ameliyat ışığından görüyorum ama bakmayacağım dedim sonra ne oldu bilmiyorum kafamı bi çevirdim oğlum kenarda ağlıyor skjsjsjs😂 sonra bi baktım yavrum yanağımda🥲 hayatımdaki o artık 5 mi 10 dk mı ne bilmiyorum yok😂yanımdaki hemşireye leyla leyla diyorum ki ben uyuya mı kaldım sjsjsjsj kaç saattir yatıyorum falan dedim baya gülerek(hani bi video var ya “ayakta mı duramıyom” o tonlamada😂) sanırım kısa süreli uyutuldum o yüzden çiçek gibi bir ameliyattı. Sonrasında dedim ki hocam hızlı olun da bebeğime gideyim😂 sonrası aktı gitti ameliyattan gülerek ayrıldım. Odaya gittim çok geçmeden çorba su kahve tüketebildim bir sorun yaşamadım. Uyuşukluk gittiğinde sadece gelen ameliyat kesiği acısının tarifi yok ama analık bu kolay olması ne mümkün! Ama sağolsunlar ağrı kesicilerle bi iki saate o acı hissi de gitti. Yaklaşık bi 6 saat sonra ayağa kalktım ne bi baş dönmesi yaşadım ne başka bişey çok rahat kalktım ve desteksiz yürüdüm. Yürüdükçe ameliyat acısı da kalkıyor ve yürüdükçe dikleşiyorsunuz bu arada. Gece boyu bol bol yürüdüm bu yüzden. Ben iki gece hastanede kaldım diğer günlerde ciddi baş ağrıları, bel ağrıları vs yaşadım ama hemşireler hemen ben söylemesem bile gelip ağrı kesici yaptılar o çok rahatlattı. Eve geldiğimde de zorlanmadım ağrım oldukça minoset ve parol aldım çok iyi geldi(ağrı da baş ve bel ağrısı bu arada). Bende reflü var onun sebep olduğu öksürüklerde çok korktum dikişe bişi olur diye merak etmeyin asla bişey olmuyor😂😂 net olarak 1 hafta da eski halinize geri dönüyorsunuz belki ilk 2 ya da 3 gün için zorlayıcı diyebilirim ama yavruma baktıkça vallaha hepsi unutuluyor 😂 derlerdi de inanmazdım. Bu arada sezeryanda süt geç gelir diyenlere de inanmayın bebeği sık sık emzirmeyle süt iniyor❤️ Bebeğinize ve kendinize inanmanız çok önemli imiş bu süreçlerde.
Bu arada çok uzun yazdım. Ben burada doğum hikayeleri okurken keşke herkes ayrıntı verse diyodum ondan elimden geldiğimde ayrıntı verdim. Annelik mükemmel birşey, hamilelikte anladım sanıyordum fakat asla anlamamışım bebeğimin kokusunu aldığımda anladım🥲
Bebek bekleyenler sağlıkla kucaklarına alsınlar inşallah🙏 Okuyan herkese selamlar❤️