ipekbdk selam kizlar bn uzun okumayi seviyorum o yuzden butun detaylariyla uzun uzun yazcam hakkinizi helal edin. dün 6 saat sanci cekip normal dogum yaptim ve inanilmaz bisey gercektn cok farkli acayip zor ama allah kimseyi o yolda yalniz birakmiyor.oncelikle kndi sancimla gittim butun hamileligim boyunca sadece 1 hafta yurudum 5 gun kadar oncesinde sancim basladi gunduz ama bn öluyorum saniyorum tabi hicbisey o yalanci agrilar gittik hastaneye 3 cm acilma doktor dedi yat suni verip baslatalim bnde yok dedim ewe geldim baya temizlik yaptim dogum yakindir diye esimle beraber sonra bi kac gun gecti gelen giden yok tabi hergun kasilmalar sertlesmeler faln bn kndimi yiyorm niye gelmiyo ne zmn gelck faln diye sonra dun gece saat 3 gibi kahve akinti geldi bnde cok ustunde durmadim zaten geliyodu allttan muayene ettiler diye geldi sandim uyudum tekrar sonra sanciyla uyandim uyudum yok 10 dkda bi geliyodu ikidebi tuvalete gidiyorum sonra sanci geldikce yurudum kizlar inanin anliyosunuz sanci cok farkediyo baktim olcak gibi degil kuveti doldurdum sicak su ile oturdum icine baya rahatlatti yarim saat falan durdm ama gene siklasmaya basladi sancilar ciktim giyindm esimi uyandirdim hastaneye yuruyerek gittik zaten 10 dk mesafede merdivnleri ciktik 2 kez sonra artik nefes aldirmiyodu kasilmalar sancilar muayeneye girdim 4 cm acilma basimdan asagi kaynar sular dokuldu o kadar kotuyduki nst bagladilar bn yatakta duramiyorum sancilar 140da gidiyo nefesim kesiliyo dedim boyleyse bn ölurum esimi aradim hemn allah askina bni biraz seviyosan ozele gidelim sezeryana alsinlar nolur faln yalvariyorum boyle oda dur bn konusayim bi faln dedi tabi beyfendinin oyle bi niyeti yok aradi ablasini yanima gonderdi bnde nasil cekiniyorum hem o sekilde olmaktan hemde kotu bisey derim diye baya biriktirmistim cunku 2 yildir🙂 kizlar bide insan kndi haline aciyo bide gorumcemde basimda dualar okuyo resmen bitik durumdaydim allahtan acilmam hizli ilerledi yoksa delirirdm 6 cm oldugunda ebe lavman icin geldi acimiyo kizlar ama sonra tutabildigin kadar tut dedi tabi ne mumkun aninda geliyo siddetli ishal gibi dusunun icimin bombos oldugunu hissettim direk cok rahatliyo insan yarim saat sonra 8 cm oldu ama gorumcemi lavmandan once yolladilar iyiki kalsaydi yapamazdm cunku 8 cmden sonra bn surunuyorum artik sezeryan diyorum hala bide nst bagli yuruyemiyorumda o yuzdn tabi surekli cikariyodm acidan sinirden kotu yani ebe bna ikin dedi gitti basta nasil ikincagimi bilmiyorum ki sonucta ilk dogum bnde anca bagiriyorm o saniyorum ikinmayi sonra helen bagirma diyo giden bagirma . kolay ya sanki 8 den sonra acilma yavasladi biraz sonra suyumu patlattilar suyu faln patlattiklarinda hissetmiyosunuz cunku zaten sancinin gelmesini bekliyolar oyle bi anda yapmiyolar aciyosa bile o agridan farketmedim bn hala ilerlemiyo acilma 2 saat gecti ebe geldi suni sanci ignesi yapmaya 70 de veriyo en yuksegi 90 mis dedigine gore tabi bn resmen yatagi falan kaldiriyorm agridan bni zor tutuyolar yataga yatirdilar son kez bakcz hala inmediyse sezeryan söz falan diyo doktorm tm dedim bakti gene yok tm gidiyodu ebe halime aciyarak bakiyodu bnde bacaklarimi kndime cektim bagira cagira itiyorum o anda ebe doktoru cagirip sacini gosterdi bebegimn bni hemen catala goturduler yururkn altima yapiyorum sandim tutamicam diye bagiriyorum catala guc bela ciktim iki demir verdiler elime bunlara tutun ikin diye tabi nefes kalmadi bnde artik hertaraf simsiyah gorunuyo gozume doktor bn desteklicm dedi ebeye karnima cikti dirsegiyle bastiriyo o an icerden yirtiliyo hissediyorm ama sancidan hissetmiyorm o aciyi ebede onumde elinde makas kesti baya onu cok net hissettim kalcamin altina kadar sonra bebegin kafasini cekistiriyodu bnde yapma birak diye bagiriyorum oda icerdemi kalsin diyo kafasi cikinca bi sicaklik cekiliyo resmen icinden sonra vucut cok rahat cikiyo yag gibi kayiyo resmen aglamadi bn tabi niye aglamiyo falan tek tek soruyorm herkes bu aglayan kim diyo bn duymuyorm o kadar kucuk kedi sesi gibi cikiyodu cok az ileride giydirmeye basladilar bnde izliyorum sanci falan kalmiyo zaten artik sadece titriyorm soguktan bebege napiyolar diye bakiyorum sonra ebe esinide cekti basladi dikmeye 25 dk surdu o kadar bagirmadan ikinsaydim cok dikisim olmicakti butun gucumu bagirmaya harcadm herkes cok yordn kndini falan diyodu gucun kalmadi nasil dogurcaksin diyodu ama allah yardim ediyo cidden oluyo bi sekilde sonra bbi tekerlekli sandalyeye oturttular ama kizlar yurumekte cok kolaydi yani yuruyerek gidebilirdim ama cok kan akiyo basta o sorun bitek yoksa inanilmaz rahat ilk sonrasi tabi agriniz oluyo ama normal adet sancisi gibi dayanilmaz degil yani sonra bn kndim giyindm gorumcm vardi kadin resmen bebegi eline almis bna vermiyo tekerlekli sandalyede normal odaya cikcaz esyalri ustume koyup cocugu vermiyo sinirden oluyorm ama blli etmiyorm ebe farketti allah ondan raziolsn aldi elinden cocugu esyalari ona verdi bebegi kndi tuttu geldiler odaya gelirkn sadece esime gosterdiler😄 ne rahatladim 😃 esime ne cadi karin varmiiis diyip guluyolardi . banada esin cok sert gorunuyo ama cok sakin cok iyi masallah sana nasil dayaniyo falan dediler tabi bn tekken soylediler 😄 sonrasi gogus yaralari ama alisiyosunuz lonlisoh kremi mutlaka lin cok ise yariyo bide depen bezlerden alin ama cok almayin bn 3 tane kullandim kanamam cok az geliyo suan normal pede gecicem cok rahat olmuyolar cunku bu bezler bide sutun yok sen bilmiyosun gogsun kucuk yada buyuk diyen kimseye aldirmayin sadece kndinizi strese sokarsiniz onlar takmaz ilkbaslarda ememiyo zorlaniyoruz ama alisiyo ilk gunki kilolari ertesi gun gidiyo siskinlikleri iniyo zayiflamis gibi gorunuyolar cok normal.bide onlar cok usuyo ama dogumdan bi kac saat sonra sizde bir terleme sicaklik oluyo anlatamam size geldigi gibi olmuyo herkes ilk gun soguk falan dedi ama bna cok sicakti bnde herkese oyle saniyorum usudugunden agliyodu bebegm .ha bide 1 hastane cikisi bi bebek bezi verin hemsireye yetiyo ama diger kiyafet battaniye cok goturun biz iki gun kaldik 5 defa ustunu degistirdik komple bnim hikayemde bu kadar hic abartisiz anlttim ama herkesinki ayni olmuyo her dogum frkli🙂
Ecrinimleyla ipekbdk ayy kendi yaşadıklarım geldi aklıma bende 7 yıl önce normal yaptım valla acısını hala unutamıyorum bende Devlette doğurdum şimdi hamileyim özele gidiyorum bebeğini güle güle büyüt valla normal Doğum çok zor
Bos ipekbdk allah bağışlasın canım,saglik ve uzun omurler versin sizlere ☆ ben bir şey merak ediyorum kimse de yazmıyor,bebeğin eşi cikarkende acı oluyor mu?
Duamm ipekbdk ay nolmuş öyle ya valla çok korktm keşke okumasaydm rabbim ayırmasın saglıcakla búyütün bebişinizi❤
ipekbdk Ecrinimleyla grcktn cok zor ya o an aklima gelen tek kisi annmdi butun tartismalarimiz ergenligim falan hepsi gecti gozumun onunden dedim bn neler yapmisim nsil oderim bu kadinin hakkini o kadar cekmis🙂
DayiogluSevgiGkhan Devlette dogum cok zor dıyolar yıne ıyı yere denk gelmıssın gorumcen esın yannnda ben devlette 5 dk gösterip cocugu babayı dısarı alıyolar dıye gordum doktor gezerken yanındaki adamı bıle dısarı alıyolar allah saglıklı uzun omur versın mınıcık seker kızınıza darısı bızım başımıza 32+3 suanda bol bol dua edın bıze🤗🤗🤗
ipekbdk DayiogluSevgiGkhan bu hastane yeni canim erken dogum yapicam diye kuvez olan hastanelere gidiyodm basima gelmeyen kalmiyodu cok sukur erken gelmedi 🙂ondan geldim bide bn sezeryandan korkuyodum cok ama bnce onda hicbisey yok 🙂
ipekbdk Bos yok canim acimiyo o kadar üsuyosun sadece oncesi cok zor oldugu icin onlar cikmiyo zaten aklindan o anda ufak bi ikin diyolar zaten hemn cikiyo
ipekbdk [bilinmeyen] kan degerim cok dusmus canim hep dusuktu gerci doktorumda kan takviyesi yaptiriyo simdi aksam belli olcak cikip cikmicagim.
Suzitosuzi ipekbdk Allah analı babalı büyütsün geçmiş olsun Darısı diğer hamişlere 🙏🏻😁🤗 Bebişini öp bizim için