Selam kızlarcım.🫶
Öncelikle mastit ile başı belada olan acı çeken tüm annelere sesleniyorum,zor bir süreç ama geçecek.
Bayram gezmelerindeyken. Bir gece aniden titremeye başladım,nasıl titremek ama nasıl üşümek kat kat yorgan altında buz kestim resmen. Göğsüm şiş emziriyorum ama asla rahatlamıyor. Sabahı sabah ettim. Sabah kalktık göğsüm alev gibi bi baktım kıpkırmızı olmuş. Eyvah dedim. Yine bişeyi kırk kere söyleyip başıma getirdim. Ateş ölçtük hemen 39 çıktı hemen hastaneye gittik. Acil doktoru muayene etti. Ateş ölçtüler tekrar bu sefer 40.2 çıktı. Antibiyotik başladı 1 haftaya geçmezse genel cerraha gel dedi. Ama nasıl ağrım var anlatamam. Antibiyotik kullanmaya başladım ama bi şekilde başka çözümlerde bulmalıyım derken lahana mucizesi bana göz kırptı. Uzun uğraşlar sonucu bi halde bulduk. Hemen yaptım ve 1 gecede ağrım gitti. Resmen mucize diyebilirim. Onun haricinde bol bol emzirdim. Zaten bebeğim devamlı memede olan bir bebek. O emerken masaj yaptım kitleye. Bir iki emzirme sonrası kitle azalarak kayboldu. Yaklaşık 4-5 günde geçti gitti. Lahanayı nasıl kullandım anlatayım
Öncelikle güzelce yıkadım. Haşladım. Dayanabileceğim sıcaklığa gelince göğsüme kapadım. 10 dk felan beklettim. Sonrasında emzirdim. Emzirirken masaj yaptım kitleye. Emzirme sonrası buzlukta beklettiğim lahana yaprağını göğsüme kapadım. 10-15 dakika bu şekilde soğuk kompres yaptım. 4.uygulamada düzeldi. Kızarıklık 1-2 gün sonra tamamen kayboldu. Çok şükür atlattım. Doktor bana ağrı oldukça buz kompresi uygulamamı söyledi. Sizlerede yararı olur umarım 🫶